Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden utklassade Gustafs i finalen

Annons

Det var upplagt för en jämn och spännande match när Kvarnsvedens damer tog emot tabelltvåan Gustafs.
Så blev det också, men bara i en halvlek. Efter 1-0-ledning i pausen bjöd Kvarnsveden på rena uppvisningen i andra halvlek och vann till slut med hela 6-0.

- Vår bästa match för året, säger KIK-tränaren Tony Laszlo.
Gustafs hade stor respekt för Kvarnsvedens Darcel Mollon och lade därför stor vikt vid försvarsspelet. Darcel uppvaktades av två spelare, Lisa Eljans och Elin Jaans och det lyckades. KIK-stjärnan fick inget spelrum i första halvlek.
- Men vi står inte och faller med en spelare. Vi har ju andra som får mera utrymme, påpekar Tony Laszlo.
Mia Eriksson till exempel som efter 27 minuter gav KIK:s senaste amerkanska förstärkning, Kara Kabellis, en öppnande passning och så var det 1-0.

Stor uppvisning

- Men när vi var i underläge måste vi förstås satsa mera framåt i andra halvlek, säger Björn Juhlin, Gustafs tränare.
Då hade Gustafs inte råd att ha en fembackslinje och dubbel bevakning av Darcel Mollon. Det tackade Darcel för som bjöd på stor uppvisning i andra halvlek. Inom loppet av tjugo minuter hade Kvarnsveden gått fram till 5-0. Ett av målen gjorde Darcel själv, de tre övriga stod hon för passningarna till.
Det hann alltså bli 6-0 också, men det hade Darcel ingen i.
Gustafs hängde inte alls med i andra halvlek. Att laget befinner sig i en formsvacka konstaderade vi redan för en vecka sedan och den har blivit allt djupare.
- Det är bara att erkänna att Kvarnsveden är bäst i serien, men det är tack vare deras utländska förstärkningar. Visst skulle även vi kunna jaga utländska spelare, men det är vi inte intresserade av, säger Björn Juhlin.

Starkt mittfält

Kvarnsveden gjorde en stormatch. När en av amerikanskorna, Paula Faherty, är skadad har laget fått en ny förstärkning från USA, Kara Kabellis. Tillsammans med Sarah Elnicky, en USA-tjej det också, dominerade hon mittfältet helt. Även om Darcel Mollon stod för ett mål och tre målgivande passningar var det Kara och Sarah som lade grunden till storsegern genom sin dominans på mittfältet. De tog hand om allt när Gustafs uppspel från backlinjen hela tiden hamnade hos dem.
Nu har Kvarnsveden ett försprång på fyra poäng före Ornäs och Gustafs. Eftersom KIK dessutom har ett på papperet lättare program talar allt för att laget går till division 1-kval.
- Vi tar inte ut något i förskott. Bottenlag som slåss för att hålla sig kvar är inte lätta att tas med. Jag nöjer mig med att säga att vi har ett bra utgångsläge, avslutar Tony Laszlo.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons