Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspelare från Trinidad/Tobago förstärker truppen

Annons

Kvarnsvedens damer som premiärspelar i division 2 på lördag har gjort ett fynd inför den här säsongen.
Akheela ”Darcel” Mollon, 23 år, från Trinidad/Tobagos landslag ska förstärka laget i jakten på serieseger.
- Målet är att någon allsvensk förening ska få upp ögonen för mig, säger hon.

Darcel spelade bara för någon vecka sedan OS-kval mot Kanada och Costa Rica. Hon var med 90 minuter i båda matcherna och gjorde väldigt bra ifrån sig.
Tyvärr för Darcel blev Trinidad/Tobago utslagna, så något OS blir det inte för ”kvarnsvedstjejen”.
- Det är väl våran lycka, då får vi behålla henne hela sommaren, säger KIK-tränaren Tony Laszlo.
Darcel Mollon har redan hunnit visa upp sig i Kvarnsvedströjan. Och vilken succédebut det blev, seger i träningsmatchen mot Korsnäs med hela 16-1 och Darcel svarade för sju mål, varav det första efter bara 28 sekunder.
Snabb, bollskicklig och ett bra skott med båda fötterna. En riktig klasspelare som påminner om Umeås Marta i sin spelstil.

Men hur har en landslagspelare som spelar collegefotboll, men också representerat Charlotte Lady Eagles i den amerikanska proffsligan hamnat i Borlänge?
- Jag har en kontakt i USA som jag fick tips av och som sa att den här tjejen får du inte missa. Sedan har våra två amerikanska tjejer i laget också bara gott att säga om henne. När hon sedan var intresserad av att komma till Sverige, var det bara att slå till, säger KIK-ordföranden Olle Davidsson.

Men kostar inte det här en väldigt massa pengar för en liten förening som Kvarnsveden?
- Det är småpengar det handlar om. Alla tre Darcel, Paula Faherty och Sara Elnicky är här på turistvisum. De är inneboende hos ledare i klubben, som står för mat och boende fram till den 12-13 oktober då de åker hem igen, säger Davidsson.
Hur fyller de dagarna när det inte är träning eller match?
- Vi har gjort upp med ABF så de får plugga svenska på dagarna.
- Förra sommaren när det var serieuppehåll kom de amerikanska tjejernas föräldrar hit på semester och åkte runt i landet, berättar Davidsson.

Vad är Darcels första intryck av Sverige?
- Nice, säger hon och ler. Vädret är perfekt för fotbollsspel, inte för varmt, men ej heller för kallt. Alla är trevliga och jag har blivit väldigt fint mottagen. Det ska bli jättekul när serien kommer igång, säger Darcel och springer tillbaka till tränare Laszlos övningar.
Det syns lång väg att Olle Davidsson är nöjd med sitt ”kap”.
- Det är så många bra fotbollsspelare som lämnar Dalarna. Hoppas alla tycker det är roligt när det kommer duktiga spelare hit.

HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons