Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckades göra tre mål på tolv minuter

Annons

Kvarnsveden är storfavorit till att vinna årets upplaga av Mighty Greens Cup i fotboll.
Därför var det ingen överraskning när KIK-damerna vann den första finalen mot Gagnef med 4-0 (3-0). Finalen spelas i två matcher, men det skall mycket till för att Gagnef skall kunna vända på det här när den andra finalen spelas i Kvarnsveden den 26 augusti.

Gagnef har ett erkänt duktigt lag när det gäller att försvara det egna målet.
Eftersom Gagnef spelar i en division lägre än Kvarnsveden har laget en handikappstraff i varje match. Nu inledde Gagnef med att ta den straffen direkt före avspark. Det blev en duell mellan de båda lagkaptenerna, målvakterna Josefin Lindenryd i Gagnef och Angelica Bengtsson i Kvarnsveden. Den duellen vann Angelica, som chansade åt rätt håll och räddade straffen.

Stark insats

Gagnef stod upp bra till en början och det dröjde 27 minuter innan Kvarnsveden kunde göra 1-0. Det blev upptakten till en stark KIK-period med tre mål på tolv minuter. Då var det framför allt Darcel Mollon som glänste på högerkanten. Hon gjorde själv 2-0-målet och stod sedan för förspelet till matchens snyggaste mål som Ida Pettersson svarade för. Kvarnsveden dominerade stort även i andra halvlek, men det mål som Mia Eriksson gjorde tio minuter in i halvleken blev det enda.
- Ändå tycker jag att vi var bättre i andra halvlek än i första, säger KIK-tränaren Tony Laszlo.
Gagnef spelare verkade heller inte nedslagna trots 0-4.
- Ni gjorde en kanonmatch, var betyget från tränaren när spelarna satte sig ned i gräset efter matchen.

Ser ljusare ut

Båda lagen fick ställa upp utan flera av de ordinarie spelarna. I Kvarnsveden saknades till exempel Paula Faherty, vilket oroar KIK-ledningen.
- Ett tag var vi rädda för att Paula skulle vara borta för resten av året, men nu ser det ljusare ut. Hon är kanske tillbaka om två veckor, säger Tony Laszlo.
Hans lag gjorde ingen toppmatch i den första finalen.
- Det såg bättre ut när vi mötte IFK Gävle för några dagar sedan.
Då vann Kvarnsveden med 5-2 mot division 1-laget.
SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons