Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- men bara 0-0 när sex klara chanser missades

/
  • DUKTIG MÅLVAKT. Målvakten Tim Markström var Umeås bäste spelare. Här ser han till att Andreas Hedlund inte får någon chans.Foto: BONS NISSE ANDERSSON
  • BRYTNING. Johan Eklund grinar illa när han blir av med bollen mot en glidtacklande motståndare.Foto: BONS NISSE ANDERSSON

Annons

- Jag kan inte vara nöjd med en poäng när vi har sex klara målchanser och Umeå bara en.
Brages spelande tränare Anders Sjöö var nöjd med sina lagkompisars spel mot Umeå, men inte med ineffektiviteten i avslutningarna.
- Har man så många klara målchanser måste det bli en seger, tillägger Sjöö.

Med tanke på tabellplaceringarna var Umeå klara favoriter före matchen på Domnarvsvallen, men det var Brage som tog kommandot och spelövertaget gav också en rad målchanser.
4 Först hade Jonatan Lundevall ett jätteläge, men sköt utanför.
4 Därefter var det Johan Persson som fick två frilägen med tre minuters mellanrum, men båda gångerna resulterade det i ”strumprullare” som inte gav Umeås målvakt Tim Markström några problem.
l Men mest luktade det mål efter en halvtimme när det blev rena kalabaliken i Umeås straffområde och Brage fick tre chanser utan att få bollen i mål.

Sämre andra halva

- Det där är typiskt för oss i det läge vi är nu, säger Fredrik Bengtsson, en av planens dominanter som effektiv spelfördelare på mittfältet.
- Andra halvleken var sämre, men den första måste vi vara nöjda med. Forwards arbetade bra så att vi fick möjlighet att väggpassa oss till målchanser.
Efter paus dröjde det elva minuter innan Brage fick nästa målchans. Johan Eklund ryckte sig loss, men blev fälld precis på straffområdeslinjen. Det slutade med en målchansutvisning för Umeås Erik Sandvärn och en frispark som utnyttjades illa.

Tog över

Det märkliga var att när Umeå fick spela med en man mindre tog man över kommandot och hade sin bästa period under matchen.
Tjugo minuter före slutet visade domaren Martin Strömbergsson röda kortet för andra gången, nu för Brages Gustav Sundström.
Då tog Brage tillbaka kommandot och avslutade matchen med en intensiv press mot Umeås mål. Närmast 1-0 var det då Jonatan Lundevall fick fullträff och tvingade målvakten Tim Markström till en jätteräddning.

Bästa sedan Forward

Brage gjorde sin bästa hemmamatch sedan 7-0-segern mot Forward i andra omgången. Fredrik Jansson kunde inte spela, men då klev Robert Fernström in och var Brages bäste försvarare tillsammans med målvakten Gerhard Andersson. Ett stort plus även till Gustav Sundström innan han drog på sig utvisningen.

Starka perioder

Offensivt hade Jonatan Lundevall några starka perioder, speciellt i början av matchen. Fredrik Bengtsson var också duktig som balansspelare i en något mera defensiv roll än vanligt.
- Det var inte uttalat att jag skulle spela så. Det blev bara så när Jonatan skötte den offensiva uppgiften så bra, säger Fredrik.
SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons