Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- men det blir ingen stor spelaromsättning till division 1

/

Annons

I söndags tog Kvarnsvedens damer klivet upp i division 1.
Men räkna inte med någon stor omsättning på spelarsidan.
- Vi anser att vi har en oerhört bra trupp, säger ordföranden Olle Davidsson.

Det blev bara ett år för Dalarna utan lag i division 1. 2007 åkte Ornäs ur.
Nu tog Kvarnsveden klivet upp i ettan, efter att ha vunnit sina två kvalseriematcher.
- Det var en väldigt skön avslutning på en fantastisk säsong. Och det kändes väldigt kul att det kom så mycket publik (465), det hoppas jag vi kan ha även i ettan nästa år, säger Olle Davidsson.
I en DD-intervju för en månad sedan öppnade Borlänges kommunalråd Nils Persson (s) för att även Kvarnsvedens damer (tillsammans med Brage och Dalkurd) ska få spela om det blir konstgräs på Domnarvsvallen nästa år.
- De bästa lagen ska spela på Domnarvsvallen. Det gäller även damfotbollen, sa Persson.
Men så blir inte fallet.
- Vi kommer att spela vidare på Kvarnsvedens IP. Vi ser ingen anledning till att lämna vår hemmaarena, säger Olle Davidsson.

Hur ser det ut på spelarsidan?
- Jag anser att vi har en oerhört bra trupp. Vi har en stark bredd, med våra tjejer från Borlänge och Falun. Sedan kommer troligen Darcel Mollon och Sarah Elnicky tillbaka. Det låter åtminstone väldigt positivt. Kara Kabellis kommer troligen att spela i den amerikanska proffsligan nästa säsong, men det är inte helt klart. Jag ska höra av mej till henne i slutet av oktober, då ska hon ta ett beslut. Det troliga är att vi har två spelare som inte kommer från Sverige, Mollon och Elnicky, blir det även Kabellis är det en bonus.
Under hösten kommer tre spelare från regionen att bjudas in på provträning med klubben:
- Det är Marie Salander från Ornäs, Lina Cederhorn, Gustafs, och ytterligare en spelare som jag ännu inte hunnit med att kontakta, säger Davidsson.

Hur blir det på tränarsidan?
- Jag har inte hunnit prata med Tony Laszlo, men det är klart att när man gör ett sånt fantastiskt jobb som han har gjort vill vi gärna från klubbens sida att han fortsätter. Och det gäller hela ledarstaben med Janne Björling, Peter Kristoffersson, Janne Fredborg, Calle Scherling och Jan-Olof Björklund, de är värda en jätteeloge för sitt arbete, säger Olle Davidsson.
I går kväll hyllades Kvarnsvedens damer under derbyt mellan Brage och Falun på Dom-narvsvallen.


MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons