Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men Falu FK planerar för division 1-spel nästa år

Annons

Tabelläget är minst sagt ansträngt. Men Falu FK har målsättningen glasklar.
- Vi planerar för att spela division 1 även 2009, säger fotbollsansvarige Krister Lindvall.

Med fem omgångar kvar att spela har Falu FK fem poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket. Och dessutom har jumbon seriens sämsta målskillnad.
Inget vidare utgångsläge med andra ord.
- Det är ingen liten uppgift vi har framför oss. Det är helt klart. Jag tror att vi behöver fyra segrar till, säger Krister Lindvall som är fotbollsansvarig i föreningen.
Och med tanke på att det bara blivit fem segrar så här långt i serien (på 21 matcher), och på de åtta omgångar som spelats efter sommaruppehållet har det blivit futtiga fyra poäng, varav tre kom i omstarten mot Ersboda.
- Under våren hade vi ett fint varierat anfallsspel. Men nu har de andra lagen lärt sig hur vi spelar, och då har vi blivit för lättlästa. Det känns som att vi har hamnat i fel rytm. Dessutom är det klart att självförtroendet och självkänslan får sig en törn när resultaten går emot. Och dessutom har det varit tufft när Bernhard Nyström som gjort tio mål blivit skadad. Det hör visserligen till spelet, men ändå, säger Lindvall.

Har truppen räckt till?
- Jag tycker inte att truppen är för tunn. Min uppfattning är att truppen har en styrka för att vara ett mittenlag i division 1. Men under hösten har vi på grund av skador och avstängningar, i fel matcher, inte fått ut det vi velat.

Någon tanke på att stärka upp på ledarsidan?
- Vi har diskuterat saken. Men vi har ett fortsatt starkt förtroende för våra tränare (Peter Moberg och Jan-Åke Rosén), de är enligt min mening Dalarnas bästa tränarpar. Att byta i det här läget skulle vara för kortsiktigt. Och vi runt laget och tränarna ska göra allt för att de bara ska få koncentrera sig på att ta oss ur den här situationen, säger Lindvall.

Vad händer om Falun åker ur ettan?
- Vi har hela tiden planerat för att vi ska spela i division 1 även 2009. Och det jobbar vi vidare efter. Men oavsett om vi spelar i ettan eller tvåan kommer vi att jobba för att utveckla vår verksamhet ytterligare, säger Lindvall.
MÅRTEN LÅNG

Faluns återstående matcher: Östersund (b), Valsta Syrianska (h), Brage (b), Vasalund (h), Boden (b).
Brage (på 22 poäng) har kvar: Sylvia (h), Gröndal (h), Falun (h), Forward (b), Syrianska Botkyrka (h).

Mer läsning

Annons