Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Sylvia togs andra raka segern

Annons

Falu FK gjorde en riktigt bra match i 70 minuter, det räckte för att slå Norrköpings-laget Sylvia med 3-2 (1-0).
- Vår form de senaste matcherna har stadigt pekat uppåt och jag är jättenöjd med killarnas insats, säger Faluns tränare Peter Moberg.

– Och jag hoppas formen håller i sig även under hösten. Inget tyder på något annat heller när de nya spelarna nu börjar sätta sig i laget.
Falun inledde de första tio minuterna lite trevande och det var Sylvia som stod för det mesta av spelet.
Men Falun fick till en kontring efter elva minuter där formstarke Bernhard Nyström mycket överraskande dundrade upp 1–0 i nättaket.
Det målet kom som en chock för Sylvia som inte fick till något ordnat spel och det var istället hemmalaget som fick ordentlig energi av ledningsmålet och resten av första halvlek var det stor hemmadominans.
Bland annat osade det straff lång väg när Linus Bolin blev nergjord i straffområdet efter 23 minuter.
Men den 20-årige domardebutanten i division 1, Per Melin, valde att fria.
Om det nu var straff så var det för övrigt Melins enda misstag under matchen. Den här debuten lovar mycket gott för Söderhamns-domaren.
– Visst var det straff, men jag tycker domaren totalt sett gjorde en bra match, säger Moberg.
Sylvia hade egentligen bara en klar målchans i första halvlek när Henric Nyman i den 37:e minuten tvingades till en mycket bra räddning på ett närskott.

Det roliga tog slut

Andra halvlek började ungefär som den första, med Sylvia vid taktpinnen och Falun som kom mer och mer ju längre matchen led.
Två snygga hemmamål av Bernhard Nyström och Fredrik Sixtensson ledde fram till klara 3–0 med 20 minuter kvar att spela.
Sedan tog det roliga slut för Falun som höll på att slarva bort segern. Sylvias storväxte Linus Hellman knoppade in två mål på fyra minuter och plötsligt var det match igen.
Falun hade all möda i världen att hålla undan sista kvarten.
– Det var två billiga mål de fick och deras två chanser på slutet var mycket nära en kvittering. Men före det borde vi ha stängt butiken vid Sixtenssons friläge, menar Moberg.
Hursomhelst, så gjorde Falun en bra insats och det var en rolig match att titta på för publiken. Inte bara för de fem målen, utan också för många bra spelarinsatser.
I Falun ska alla ha klart godkänt, med ett extraplus för Bernhard Nyström, Tomas Johansson, Niklas Forslund och Johan Ejelöv.
HÅKAN ERIKSSON

Falun–Sylvia 3–2 (1–0)
Mål: 1–0, 2–0 Bernhard Nyström (11, 54), 3–0 FredrikSixtensson (69), 3–1, 3–2 Linus Hellman (71, 75).
Domare: Per Melin, Söderhamn.
Publik: 291.
Falun: Henric Nyman – Magnus Korsgren, Johan Ejelöv, Niklas Forslund, Joakim Morén – Victor Setterlind, Anders Lillhager, Tomas Johansson (74), Linus Bolin (77) – Fredrik Sixtensson (88), Bernhard Nyström. Ersättare: Johan Lundh (74), Kristoffer Melin (77), Henrik Nordahl (88), Christian Löfstrand, Janne Kivineva.

Mer läsning

Annons