Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På tisdagen löstes finansieringen

Annons

För ett par månader sedan verkade allt vara klart för bygget av en fotbollshall vid Kvarnsvedens IP.
Men så dök problem med finansieringen upp och det har funnits farhågor över att det inte skulle bli något bygge.
- Men nu har allt löst sig så vi kommer att dra igång bygget den här månaden, förklarar Olle Davidsson, Kvarnsvedens IK:s ordförande.

Varför har det dragit ut på tiden när allt verkade vara klart för två månader sedan då det blev ett positivt besked från Borlänge kommun?
- Det har blivit enormt höjda priser. Räntorna har också ökat och dessutom gick vi miste om ett EU-bidrag som vi räknat med, svarar Olle Davidsson.
Detta har gjort att det så sent som förra veckan fanns en brist på 800 000 kronor för att kunna starta bygget.
- Men vi har haft ett par ”livlinor” och idag (läs igår) fick vi klartecken från en av dem, tillägger Davidsson.

Steg 1

Den finansiering som nu säkrats räcker dock inte till för hela bygget.
- Nu börjar vi med steg 1 och det inrymmer fotbollshallen med konstgräs, värme och belysning samt en ekonomibyggnad. Det kommer att stå klart någon gång i vår och kostnaden för den delen är 12-13 miljoner, berättar Olle Davidsson.
- Det som vi inte har täckning för just nu är bygget av fyra omklädningsrum och en kafeteria. Därför får de som skall nyttja hallen tills vidare klä om i den nu befintliga omklädningsbyggnaden.
Redan nu kommer dock den arbetsgrupp som jobbat för att få till fotbollshallen att arbeta vidare för att ordna finansiering av steg 2, alltså omklädningsrummen och kafeterian.
- Vi har idéer hur det skall lösas, säger Davidsson.

En lättnad

De som nu räddat finansieringen av den första delen är Ljungbergsfonden, Borlänge kommun, Region Dalarna, Dalarnas Idrottsförbund, Per och Jan-Olov Bergkvist samt Lars Lund.
Det var alltså en lättad Olle Davidsson som på tisdagen kunde ge klartecken för hallbygget.
- Det skulle ha blivit en stor besvikelse för Stig Ernfridsson, Lars-Hugo Nilsson, Sven Hermansson och jag själv om bygget inte blivit av. Det är vi som utgjort arbetsgruppen, påpekar Olle Davidsson.
SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons