Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärmotståndaren från Botkyrka är kartlagd

Annons

- Äntligen, får vi sätta skeppet i sjön.
Det säger Brages tränare Anders Sjöö inför söndagens division 1-premiär på Brunna IP mot nykomlingskollegan Syrianska Botkyrka.

Och Brage får med största sannolikhet bereda sig på en ordentligt tuff match i Stockholm.
- Ja, det är vi medvetna om men ett lugnt hav gör ingen sjöman, säger Sjöö.
För Brages del har försäsongen varit lite upp och ner, även om man inte ska dra så stora växlar på träningsmatcherna.
- Vi har ändå under vissa matcher och perioder grymma bilder av vårt spel och det är dessa vi hoppas få fram när allvaret börjar.

Förkylningar

Brage har under våren haft en del småskador, men det är inget som bekymrar Sjöö. Det stora problemet under uppbyggnadsperioden har istället varit ständiga förkylningar i truppen som stört både träningar och matcher.
Men till premiären ser det ljusare ut och det är bara Fredrik Bengtsson som inte kan spela på söndag. Osäkert också med målvakten Gerhard Andersson.
- Gerhard har inte kunnat träna på hela veckan, så vi får se hur det ser ut på söndag.

Isberg ny i staben

Till den här säsongen har Brage fått ytterligare tillskott på tränarsidan genom fystränaren Hans-Martin Isberg som helt bestämmer intensiteten, upplägg och mängd i träningen.
- Jag är ingen fystränare, utan fotbollstränare och jag litar helt på Isberg som gjort ett kanonjobb. Min uppgift är att fylla hans upplägg med fotbollsspecifik träning.
- Så här långt kan man klart se att överlag har truppen blivit både uthålligare och snabbare, säger Anders Sjöö.

Klar bild

Brage har enligt Sjöö en klar bild av sin premiärmotståndare.
- Vi har haft folk och tittat på matcher de spelat. Det är en bra nykomling med två riktigt bra nyförvärv där de bland annat värvat portugisen Djailson Viera från Syrianska Kerburan som var topplag i vår serie fjol. Det är ett högklassiskt nyförvärv.
- Det här är en värdig motståndare och det känns skönt att få börja borta och lägga pressen på dem.

Hemligt

Någon uttalad målsättning från Brages sida vill inte Anders Sjöö gå in på, mer än att på sikt vara tillbaka i Superettan.
- Vi har en målsättning i gruppen, men den vill jag inte gå in på.
- Men jag kan säga så mycket som att vi ska inte etablera oss i den här serien utan vi arbetar varje dag för att en dag ta steget upp. Men det kan ta något år och jag kanske inte får uppleva det som tränare, men hoppas i alla fall varit med och lagt grunden till ett avancemang.

Bra med konkurrens

Nyckeln till Brages serieseger i fjol var ett mycket bra anfallsspel, något som tränare Sjöö hoppas få se även den här säsongen.
- Vi ska arbeta med samma anfallslösningar i år och sätta fast det i den här serien också.

Hjärta för Falun

Någon jämförelse med Falu FK inför seriestarten vill han inte gå in på, utan konstaterar:
- Jag har stort hjärta för falufotbollen och det är bra med en stark konkurrent. Det krävs för att fotbollen ska utvecklas i Dalarna.

HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons