Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Riktigt bra nyförvärv på gång”

Annons

Ett nyförvärv är klart (Tobias Johansson, Carlstad).
Och mer är på ingång.
- Jag hoppas att vi ska kunna presentera minst en ny spelare innan julafton, säger Thomas Nilsson i Brages sportgrupp.

För två månader sedan lyckades Brage efter mycket dramatik greja nytt division 1-kontrakt.
Nu håller klubben på att se över truppen för att tränarduon med nye Lennart ”Kral” Andersson och Jonas Björkgren ska få ett slagkraftigt lag till nästa år.
- Vår trupp kommer inte att vara klar förrän en bra bit in på januari. En av anledningarna till det är att ”Kral” ska få en bra bild över spelarna i truppen, men även vad han tycker att vi behöver förstärka med, säger Thomas Nilsson i Brages sportgrupp.

Hur stor trupp vill ni ha?
- Det är inte bestämt än. Det beror lite på. Vi har några riktigt bra nyförvärv på gång, men dom kostar också mer och om vi lyckas få klart kan det bli så att vi nöjer oss med 20 spelare plus några juniorer.
Brageledningen jobbar för tillfället med fyra-fem spelare utifrån, bland dessa finns Ludvikas Mikael Karlsson som tidigare i veckan tackade nej till Dalkurd.
- Han tränar med oss just nu. Men vi har även andra ytterbackar på gång, så vi får se hur det blir. Dessutom jobbar vi med Jon Åslund, Mattias Pettersson och Simon Fröding från årets trupp, säger Nilsson som hoppas kunna göra klart med åtminstone en spelare utifrån innan julafton.

Valsta i premiären

Nu finns ett preliminärt spelprogram för division 1 norra, det ska spikas 7 januari.
Som det ser ut nu väntar Valsta Syrianska på bortaplan för Brage i premiären 19 april. Första hemmamatchen, på Domnarvs-vallens nylagda konstgräs (som ska läggas i vår), blir en vecka senare då Västerås SK kommer till Borlänge.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons