Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges U23-damer laddar upp på Lindvallen

Annons

Idag spelas första omgången i damernas U23-turnering Open Nordic Tournament, och för Sveriges del väntar Skottland i Avesta.
- Vi ska lita på vårt eget spel och gå för seger, säger den debuterade förbundskaptenen Malin Andersson.

Malin Andersson, som själv bland annat har 153 A-landskamper i bagaget, har varit assisterande förbundskapten sedan 2006 och gör nu sin första säsong som förbundskapten. Hon var mycket nöjd med det som den trupp hon har tagit ut, presterade på gårdagens träning.
- Det var bra fart och det märks att alla är spelsugna, säger Malin som har tagit ut en trupp full av allsvenska spelare.
- Alla är ordinarie allsvenska spelare och det finns en väldig kvalitet på alla positioner.
Och tjejerna känner dessutom varandra sen tidigare.
- Många av de tjejer som jag har tagit ut nu har spelat ihop i landslaget innan och vi har haft hyfsat intakta samlingar där vi har kunnat spela ihop oss på ett bra sätt. Även om man alltid önskar att man har mer tid än vad man har, tillägger Malin.
- Men tjejerna har haft ett tight spelschema i allsvenskan också, så de saknar ju inte direkt matchträning.
Lissel förstärker
Tre avhopp har skett de senaste veckorna, men med de nya spelare som ersatte dessa är truppen nu helt skadefri.
- Lisa Dahlqvist (Umeå) är med som reserv i OS-truppen i stället och hon ersätts av Josefin Johansson (Sunnanå). Johanna Frisk (Umeå) känner av låret och ersätts av Karin Lissel (tidigare Ornäs, numera Hammarby) och Maria Norbrandt (Örebro) ersätts av Hanna Folkesson (Umeå Södra), berättar Malin och tillägger att truppen har såväl offensiva som defensiva kvaliteter.
- Jag tror vi är ganska jämna när det gäller anfall och försvar. Vi är inte jätteoffensiva men inte heller bara defensiva. Men vi har ett försvarsspel som fungerar väldigt bra och vi försöker bygga spelet runt detta.
När det gäller kvällens motståndare är det ganska svårt att spekulera i vad som väntar.
- Jag har inte sett Skottland något i år, men jag vet att det är ett lag som har många av de unga spelarna i A-landslaget, säger Malin.
- Men den enda vi kan göra är att lita på vårt eget spel och försöka få till mycket rörelse, så att vi kommer runt bra på kanterna.
Och målsättningen med turneringen?
- Vi tar en match i taget, och först av allt ska vi fokusera på Skottland.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons