Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två sena mål gav derbyseger mot Ornäs

/
  • Gustafs (i rött) Denise Sundberg och Anna Boström i kamp med Ornäs Petra Jonsson och Hannah Arnberg.Foto: JOHNNY FREDBORG

Annons

Gustafs vände och vann i toppmatchen mot Ornäs.
Malin Andersson satte två mål inom loppet av åtta minuter.
– Vi vet vad vi kan, säger matchvinnaren.

Det är minst sagt tätt i tabelltoppen av division 2, när halva segern är avklarad.
Kvarnsveden, Gustafs och Ornäs har ryckt ifrån övriga lag.
I går möttes Gustafs och Ornäs på Morbyvallen inför 328 åskådare, och det var hemmalaget som inledde klart starkast.
Under den första kvarten var pressen kompakt mot Emmy Danielsson i Ornäsburen. Gustafs kom i anfall på anfall efter ett vasst kantspel. Men Gustafs tappade mycket av sitt fina sedan Maja Sundqvist tvingats kliva av:
– Vi befarar det värsta, det vill säga att ett ben i foten gått av, säger Gustafstränaren Björn Julin som fick se gästerna ta mer initiativ under halvlekens två sista trejdedelar.
Och det mycket tack vare bra spel på innermittfältet av mor och dotter Marie Arnberg-Persson och Hannah Arnberg.
Ornäs tog ledningen i halvlekens sista spark sedan Marie Arnberg-Persson rivits ned i straffområdet och Marie Salander gjort mål på straff. Men det först sedan hon slog in egen retur efter hemmakeepern Jenny Stenbergs vassa parad.
Efter halvtidsvilan sjönk spelkvaliteten en aning. Det blev mer kamp och derbykaraktär, efter en mycket välspelad första akt.
Gustafs hade åter mer boll, men utan att komma till några riktigt vassa chanser.
Men halvvägs in på halvleken spelade Anna Boström en fin boll till Malin Andersson som elegant satte kvitteringen. Och bara åtta minuter senare kunde Andersson sätta även det som skulle bli segermålet.
– I paus snackade vi om att komma runt mer på kanterna, som vi gjorde i början av matchen och det gjorde vi på ett bra sätt, säger Andersson som haft problem med en efterhängsen förkylning.
– Men nu känns det bara bra. Och det är klart att det är lite speciella känslor att möta Ornäs. Det är extra nervöst, säger matchvinnare Andersson som alltså gjorde två mål på Ornäs på åtta minuter. Noterbart är att på de tidigare åtta omgångarna har Ornäs bara släppt in ett enda mål.
Trots förlusten var Ornäs-tränaren Göran Arnberg ganska nöjd.
– Det är klart att jag gärna hade vunnit, men vi gör en bra match. Vi har en så tunn trupp, med många unga spelare. Men de gör det fantastiskt bra, berömmer Arnberg.
Och nöjd var av förklarliga skäl även kollegan i Gustafs Björn Julin som nu får fira sommaruppehåll i serieledning (åtminstone efter nio fullspelade omgångar).
Men räkna med en tuff höst i damtvåan i jakten på en plats i nästa års norrettan.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons