Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasalund fick tillbaka segern efter nytt beslut

Annons

Förlusten som blev seger blev en förlust igen. Vasalunds överklagan gick igenom och de får nu tillbaka 2-0-segern mot Falu FK.
- Vi kan överklaga vi också, men än har vi inte fattat något beslut, säger Faluns ordförande Björn Borgersen.

Efter förlusten mot Vasalund den 24 april, lämnade Falun in en protest mot att Solnaklubben hade använt sig av en "icke kvalificerad". Fotbollsförbundets disciplinnämnd beslöt att Vasalund skulle fråntas segern och att tre poäng i stället skulle hamna i Dalarna.
- Vi såg det som en skyldighet att lämna in en protest. Om man ser att någon inte följer regelverket är man skyldig att rapportera, menar Borgersen.

Nytt straff

Men Vasalund var inte helt nöjda med beslutet och valde att överklaga, något som nu har resulterat i att besvärsnämnden ändrar beslutet och i stället för poängtapp dömer Vasalund att betala en straffavgift på 15 000 kronor.
– Egentligen har ju nämnden kommit fram till samma sak som innan och gett oss rätt igen. Enda skillnaden är att man har ändrat straffet, säger Borgersen.
- Vi har på oss till i slutet av juli att fatta ett beslut om vi ska överklaga eller inte. I nuläget har vi inte tagit något beslut, men vi får se vad vi kommer fram till. Vi gjorde i alla fall rätt i att överklaga första gången. Allt vi gjorde var att vi följde regelboken.
Besvärsnämndens nya beslut innebär att Falu FK tappar tre poäng och halkar ner från sjätteplatsen till en nionde.
ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons