Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Borgs avstängning hävd - men nu riskerar hon att stängas av igen

Annons

Först SM-guld och möjlig VM-dansare.
Sedan avstängd och friad. Bara för att på nytt riskera att bli avstängd.
Det är minst sagt krångliga turer för Ludvikadansaren Frida Borg.
- Allt väldigt konstigt, säger Frida Borg.

Anledningen till att Frida Borg, som tävlar för La Danzers, samt Pontus Persson och Rikard Ekstrand avstängdes av Svenska Danssportförbundet var att de enligt förbundet vid upprepade tillfällen uteblivit från landslagssamlingar samt deltagit i uppvisningar som inte sanktionerats av förbundet. Beskedet kom i förra veckan.

Inställda på VM

Olyckligt för inte minst Frida Borg som med danspartner och klubbkamrat Markus Rosendahl vann SM i boogie woogie och hade siktet inställt på VM i Varberg i oktober. En satsning som såg ut att gå om intet i och med Borgs avstängning.
- Jag har varit i Spanien. Och har inte full koll på allt som hänt, säger Borg.
- Men allt är väldigt konstigt. Det är en massa missförstånd.

Helomvändning

Nu vill Frida Borg i lugn och ro sätta sig in i vad som hänt. Sedan hoppas hon tillsammans med Markus Rosendahl gå ut och förklara vad som hänt.
- Vi vill reda ut det här. Och sedan vill vi dansa, säger Borg.
De tre avstängda dansarna överklagade beslutet. Och nu gör danssportförbundet en helomvändning.
Dansförbundets styrelse har granskat ärendet och konstaterar, i ett pressmeddelande, att kommunikationen mellan landslagsledningen och landslagsparen varit bristfällig samt att dansarna inte i full utsträckning uppfyllt de krav som ställts på dem i landslagsavtalet. Förbundsstyrelsen beklagar dock situationen som uppstod då landslagsledningen hamnade i en ohållbar situation och tvingades agera utifrån sina instruktioner.
Det innebär att förbundskapten Torgny Lindbäck, om han vill, har möjlighet att ta ut de tidigare avstängda dansarna till hemma-VM nästa månad.

Fortfarande en hake

Men det finns fortfarande en hake - de tidigare avstängda dansarna måste vara med på ett träningsläger som startar i Lidköping fredag den 19 september. Det lägret krockar med en dansjobb som Frida Borg och Markus Rosendahl sedan länge är inbokade på i Östhammar. Och om inte Borg finns på plats i Lidköping på fredag blir hon avstängd igen.
- Vi har lämnat in en dispensansökan för att de ska slippa vara med på fredag, men den ansökan fick avslag på. Så nu överklagar vi det avslaget, säger Börje Hedlund, ordförande i La Danzers.
- Där försöker vi väldigt utförligt förklara att dansjobbet i Östhammar är inbokat sedan länge. Långt innan landslagslägret bestämdes. Massor av biljetter är sålda och det är inte bara att lämna återbud hur som helst.
JÖRGEN HJERPE
023-475 54
jorgen.hjerpe@daladem.se

Mer läsning

Annons