Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genombrott på 400 meter och nyckelbensbrott på junior-SM

/
  • NYCKELBENSBROTT. Elin Moraiti, Falun, kastar sig fram och vinner 400-metersfinalen före Rebecca Moyo, IKHP. Elin faller sedan så illa att hon bryter nyckelbenet.FOTO: HASSE SJÖGREN

Annons

Vilken dramatik det blev på junior-SM.
Duellen på 400 meter i F17 slutade med två brott för falutjejen Elin Moraiti.
Dels seger och ett ordentligt genombrott, men även ett nyckelbensbrott vid målgången.

- Guldet och personbästat är viktigast. Jag bryr mig inte om nyckelbenen, sa Elin Moraiti, som blev svensk juniormästarinna.
Det var helgen då junior-SM i friidrott avgjordes inomhus i Munktell Arena i Eskilstuna och där det sent på lördagskvällen blev det klart att Elin Moraiti från Falu IK var en av fyra tjejer som skulle springa söndagens final på 400 meter i F17. Elin som via försöken med seger i sitt heat och bästa försökstiden 58,50 sedan gjorde 57,93, också den bästa tiden för dagen. Så var hon favorit i finalen.
I gårdagens final på 400 meter så var alltså Elin favorit, men långt ifrån utan konkurrens, och där duellen mellan Elin och IKHP«s Rebecca Moyo blev en sida-vid-sida kamp över upploppet. Och där båda tjejerna slänger sig över mållinjen för att ta hem segern i loppet.
Elin faller så illa att hon bryter nyckelbenet i sin vilja att ta hem segern. Läkarhjälp var snabbt på plats och hon fick behandling.
Då förkunnar speakern att segern gick till Falu IK«s Elin Moraiti på 57,77 och med Moyo tre hundradelar bakom.
- Men jag bryr mig inte om nyckelbenet, det läker nog ganska snabbt.
Elin Moraiti har presenterat sig på ett lite udda sätt, men det var många som imponerade av både henne och tvåan Moyo, det är sällan man ser sådana ”vinnarskallar”.
- Men det värsta var att jag inte fick gå upp på prispallen, jag fick stå nedanför och ta emot priset?

Lindén i form

Mångkamparen Samuel Lindén, Falu IK, gjorde 8,47 i försöken på 60 meter häck och tog sig med det lätt vidare till finalen i M22-klassen. Och där han sänkte sig till 8,44 och slutade fyra med tolv hundradelar till bronsmedaljen. Medan segern tog av Josua Gustafsson från Ullevi på 8,06.
Samuel var sedan också sexa i kula på 13.33 och sedan hoppade han 2.04 och tog brons i höjd. Notera att Samuel hade god tur med ribban och var så när att ha det även på 2.06, men den valde att falla ner till sist.
Lindén är verkligen i bra form inför mångkamps-SM om två veckor i Göteborg.

Brons för Erksi

Den näst snabbast tiden i försöken på 60 meter i P17 hade Aligul Erksi från Falu IK med sin tid 7,17, men då skall man veta det att favoriten bara ”tog sig igenom” sitt heat på 7,20. I semin blir det 7,14 och en finalplats. Och med 7,15 så sprintar Erksi upp till en bronsplats i finalen, där segern gick det till Benjamin Olsson från Helsingborg på 6,95.
Det var Lisa Forsberg, Falu IK, som stod för grovarbetet på 1500 meter när hon drog hela fältet i försöken. Men med några små fartökningar så fick hon först fältet att dras ut och sedan gjorde hon de som hängde med rätt möra inför slutvarvet, bara 800 metersspecialisten Sofia Öberg från IFK Lidingö såg oberörd ut och vann före Lisa - båda finalklara.
I finalen var Lisa efter mitt i loppet och en medalj såg ut att vara borta. Men så fick Lisa ny energi och började sätta fart. Och med årsbästat 4.37,23 så blev det ett brons. Åt ettan Sofia Öberg var det inget att göra. Hennes segertid var 4.28,80.

Inte nöjd

Brons blev det även för Madeleine Nilsson från Kvarnsveden som hoppade 3.61 i stav, men hon var inte nöjd med sin hoppning.
- Nej, det är problem med ansatsen. När jag kommer rätt så blir det högt, men jag kommer fel för ofta. Så det är något jag skall träna på inför sommaren. Och då, sa Madde, som fick se Petra Olsen från Malmö AI vinna på 3.82.
Och till sist så hoppas man nu att Svenska Friidrottsförbundet gör något åt JSM. För som det nu var tävlades det under hela elva timmar på lördagen, något som tar död på det mesta.
Förslaget från många på plats var att man istället tävlar under tre dagar och använder sig åtminstone av en halvdag under fredagen.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons