Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har lagt om träningen inför comebacken

Annons

Stressfrakturen i smalbenet spolierade Jenny Kallurs 2008.
Nu har hon lagt om träningen och blickar framåt.
- Det handlar inte om att träna mest, det gäller att träna smartast, säger Kallur.

1 november blir Jenny Kallur anställd av en av sina sponsorer. Men tro för den skull inte att det är någon nedtrappning i antågande.
- Det kommer att gå att väldigt bra att kombinera med mitt idrottande. Den exakta arbetsbeskrivningen är inte klar, men jag ska inte sitta på kontoret. Jag kommer att få en utbildning i bland annat hur kosten påverkar både idrottare men även människor som inte är lika aktiva. Det känns väldigt intressant, säger Jenny Kallur som i måndags drog igång grundträningen efter fyra veckors semester.
- Jag har ju dragits med en stressfraktur under ett års tid. Men nu känns det faktiskt riktigt bra, jag känner inte av den peppar, peppar ta i trä, säger Jenny med ett skratt.

Inställd säsong

Årets tävlingssäsong blev i princip helt inställd. Det enda framträdandet med nummerlapp blev vid Intersportspelen i Falun i januari (där hon sprang 60 meter häck på 8,29, en tid som gjorde henne till Sverigetrea bakom syrran Sanna och Carolina Klüft).
- Jag har sprungit till och från under året, det har handlat om exempelvis lugnare tempolopp över 100 meter, lite jogg och så. Men jag har inte sprungit några pass med spikskor.

Du och Susanna har samma skada, har det gjort att ni ändrat träningsupplägget?
- Skadan uppkom för över ett år sedan, och sedan dess har vi ändrat ganska mycket. Sprint och häcklöpning handlar mycket om kvalitet, träningen kommer att bli mer inriktat på skivstång och spänst. Tidigare gick snacket att den som tränade mest blev bäst, nu gäller det att träna smartast.

Kanske sprint

Hur Jennys upplägg blir framöver beror förstås mycket på hur smalbenet svarar på träningen.
Men hon hoppas kunna tävla redan under inomhussäsongen, och då kan det bli sprint (det vill säga utan häckar).
- Jag har inte tävlat på så länge att det vore bra att komma in i tävlandet igen, och påfrestningen blir lite mindre när man springer på så att säga plan mark, än om det är häckar i vägen. Men till utomhussäsongen kommer fokus att vara på häcklöpningen, säger Jenny.
Sommarens mål är förstås VM i Berlin.
Jenny har en sjätteplats från världsmästerskapen i Helsingfors 2005 att försvara. Och räkna med att hon är tävlingssugen när det är dags att nåla fast nummerlappen igen.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons