Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikatjejen vann terräng-SM – Altin tog silver

Annons

Ludvikas Karin Olsson hoppades på medalj vid terräng-SM.
Det blev den ädlaste valören.
– Jag kunde avgöra med 100 meter kvar, säger F16-segrarinnan.

Dalarna fick två individuella medaljer när terräng-SM avgjordes vid Teleborgs slott i Växjö.
Och det var ungdomarna som stod för fullträffarna.
Bäst av alla lyckades Ludvikas Karin Olsson som vann F16-klassen. Segermarginalen till Akeles Sandra Byhlén var sju sekunder.
– Jag låg en bra bit efter i början av loppet. Men efter halva sträckan (två av de fyra kilometrarna) började jag plocka. Och vid 100 meter kvar gick jag förbi, och kunde vinna, säger en glad Karin.
Vad hade du för förhoppningar inför tävlingarna?
– Jag ville hänga med så länge som möjligt, och hoppades på medalj, säger Olsson som siktar på ute-SM i Täby i augusti där hon springer 800 och 1500 meter. Även 400 meter kan bli aktuellt.
Utöver den individuella segern vann hon ett lagsilver tillsammans med klubbkamraterna i Ludvika Emma och Anna Jansson som slutade femma respektive sjua individuellt i F17-klassen.
Dalarnas andre pallbesökare blev Kvarnsvedens Gustav Altin som var åtta sekunder från segern i P19-klassen.
Stora Tunas topporienterare Lena Eliasson gjorde ett inhopp utan karta och kompass. Och de blev en lyckad helg för Eliasson som tävlar för Hässelby. Hon vann två lagguld, och slutade femma på 4 kilometer och i gårdagens lopp över 8 kilometer snodde hon med sig en bronspeng.
– I lördags fick jag verkligen slita. I dag (läs: söndag) kände jag mej klart piggare i benen. Det var väldigt roligt, och kändes som att jag fick ett bra flyt i löpningen, säger Eliasson som haft lite känningar i halsen.
– Det har varit lite obehagskänsla, och jag hoppas verkligen inte att jag gjorde något dumt nu när jag sprang. Men med tanke på hur pigg kroppen var ska det inte vara någon fara, säger Eliasson från orienterarnas EM-läger i Åhus.
Blir det fler löptävlingar framöver?
– Jag skulle gärna springa någon halvmara och även maraton framöver. Men jag har inte klart med vilka lopp det kommer att bli, säger Eliasson.
Övriga dalatoppar i helgen då?
Jo, Ludvikas Daniel Gleimar var två sekunder från ett brons i P16, han blev fyra i klassen och var två sekunder och två placeringar före Faluns Niklas Persson.
Fyra blev även Ståls Julia Forsmark, som var 16 sekunder från en pallplats, och samma placering fick även Malungs Elis Bengtsson i M50.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons