Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heid visade klasskillnad - var bättre på allt

/

Annons

När AvestaBrovallen och Heid möttes för två år sedan i elitserien i Koppardalen slutade matchen oavgjort.
När lagen möttes igen i helgen var det klasskillnad. Heid var bättre på allt och vann klart med 22-35 (20-11).

Efter två raka förluster i inledningen av serien, men med ett spel som tränaren Tony Carlsson i stort varit nöjd med, fanns det förhoppningar om att hemmamatchen mot göteborgslaget Heid skulle kunna bli jämn och spännande.
Av detta blev det dock inget.
Heid, anförda av storskytten Adda Walther, född 1993, visade direkt från start varför flera tippar laget som ett av fyra topplag i årets elitserie.
Stor hjälp inledningsvis fick gästerna av att AvestaBrovallen-spelarna började minst sagt slarvigt och spänt med flera tekniska fel som följd.

Hastigt och lustigt

Men när Mikaela Johansson efter 6.30 gjorde Avesta-lagets första mål fram till 1-3 så blev det starten på matchens bästa period för hemmalaget. Bra försvarsspel och ett rakt anfallsspel gav hastigt och lustigt ledning med 5-4.
Men där tog det roliga slut.
Heid ökade intensiteten i försvarsspelet, vilket fick till följd att hemmaspelarna började spela i sidled och de skott som kom igenom blev plockpotatis för duktiga Karin Carlsson i Heid-målet. Framåt skruvade gästerna upp tempot i anfallsspelet med ett finurligt och bra växlingsspel och sju raka mål som följd.
Hemmaspelarna såg märkbart trötta ut och hängde inte alls med vare sig i skottäckningen, returtagningen eller det tempot som Heid skruvade upp. Differensen i halvtid var klara 11-20.
- Vi spelade inte alls efter de linjer vi drog upp inför matchen och försvarsspelet under den första halvleken var under all kritik. Det är på hemmaplan vi ska kliva dit och det gjorde vi inte alls, sammanfattade Tony Carlsson den första halvleken.

Gamla synder

Den andra halvleken inledde hemmalaget med två straffmissar och strök därmed under på att detta inte var AvestaBrovallens dag.
Heid fortsatte att trumma på och även om tempot gick ner när gästerna valde att vila sina tre bästa skyttar samtidigt som hemmamålvakten Camilla Björklund började storspela, så fortsatte göteborgslaget hela tiden att dra ifrån. Slutresultatet 22-35 speglar väl styrkeförhållandena mellan lagen för dagen.

Besviken tränare

Tony Carlsson var märkbart besviken och irriterad på sina spelare efter matchens slut:
- I dagens match är vi tillbaka till gamla synder med sidledsspel och slarviga passningar. Jämfört med matchen mot Eslöv, då vi spelade bra i 60 minuter, så blir det här som natt och dag där vi i dag inte alls kliver dit och där alldeles för många faller ur ramen. Vi måste upp i elitserietempo, men det kommer väl ju fler matcher vi spelar.
I hemmalaget plussar vi lite extra för Ida-Marie Aa som långa stunder fick dra ett jättelass i anfallsspelet, Emma Seger för ett uppoffrande försvarsspel samt Camilla Björklund som efter en mindre bra start spelade upp sig mycket i den andra halvleken.
I gästande Heid visade Adda Walter varför hon leder elitseriens skytteliga och tillsammans med målvakten Karin Carlsson och spelfördelaren Madeleine Dahlqvist var hon bäst på plan.
Håkan
von Krusenstierna

AvestaBrovallen-Heid 22-35 (11-20)
Mål, AvestaBrovallen: Linda Malta 6, Ida-Marie Aa 4(1), Jeanette Edström 4, Emma Seger 3, Mikaela Johansson 2, Linda Johansson 2, Louise Eriksson 1. Heid: Adda Walther 7(1), Amanda Andreasson 6, Sandra Kvarnström 5, Anna Lindh 5, Caroline Levander 4, Emma Bergqvist 3, Karin Hultgren 2, Madeleine Dahlqvist 2, Malin Jonsson 1.
Utvisningar, AB: 5x2. Heid: 1x2.
Domare: Alexandra Delle, Nacka och Natasha Engberg, Tullinge.
Publik: 282.

Mer läsning

Annons