Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben vädjar till kommunen om hjälp

Annons

Sportsligt blev säsongen en succé för AvestaBrovallen när damlaget återtog sin plats i elitserien.
Men ekonomiskt är det betydligt kärvare och nu vädjar klubben till Avesta kommun om ytterligare ett borgenslån på 250000 kronor.

– Ekonomin är vårt stora bekymmer, det kostar att bygga en stabilitet i föreningen, skriver klubbens ordförande Ullabrith Fridell i brevet till kommunen.
– Vi behöver kommunens stöd och hjälp för att sanera och stärka vår ekonomi.
Klubben har tidigare ett kommunalt borgenslån där det återstår en skuld på 135000, ett lån klubben har amorterat med 50000 kronor per år plus ränta.
Klubben har även en gammal skuld till förbundet, Dala-Gävleborgs H, på 80000 kronor, en skuld som Fridell inte riktigt vill acceptera.
– Det är en fyra år gammal avgift som vi blivit pålagda av DGHF för att betala deras administrativa kostnader. Jag ska ha en träff med dem på måndag i det här ärendet för att eventuellt nå en avbetalningsplan, förklarar Fridell.
Vill det sig illa kan ABHF blir avstängd från spel i elitserien om ärendet drivs vidare till Svenska Handbollsförbundet.

Förlust

Helt klart behövs pengar till föreningen. Den gångna säsongen beräknas att gå med förlust på cirka 300000 kronor och budgeten för kommande säsong pekar på ett ännu större underskott, 555000 kronor.
– Vi har också ansökt om ett marknadsföringsbidrag från kommunen, vi fick 200000 förra gången vi tog steget upp och värdet borde väl vara minst detsamma nu.
– Som en jämförelse kan nämnas att speedwayklubben Masarna fått 500000 per år under fem år om jag är rätt underrättad, påpekar Fridell.

Missad chans

Klubben försöker på alla vis att hitta inkomster men tyvärr har de missat chansen att tjäna pengar på servering vid Masarnas matcher.
– Ärendet föll lite slarvigt mellan två stolar i föreningen, det hade kunnat ge oss cirka 40000 kronor i intäkter.
– Nu kommer vi att jobba som ”små röda” under sommaren för att klara ut det här. Helt klart har vi stora skulder men vi måste hitta ett sätt att betala.
Men det räcker knappast med ett kommunalt stöd för att få föreningen på fötter.
– Vi måste ha in sponsorpengar från företag också och vi skulle även behöva en större hall om vi ska vara ärliga, inte bara för ökade publikintäkter, det handlar också mycket om kiosker och försäljning under matcherna.
– Men vi har hela tiden skött löner, skatter och bankåtaganden, det värsta som kan hända är om vi åker ur elitserien direkt, konstaterar AvestaBrovallens ordförande Ullabrith Fridell.

BO FAGERLUND
023-475 53
bo.fagerlund@daladem.se

Mer läsning

Annons