Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Carlsson: - Nyckeln är att få målvaktsspelet att fungera

Annons

Efter nio raka förluster i handbollens elitserie är det tänkt att Avesta/Bro-vallens första seger ska komma i kväll.
Hemmamöte med nästjumbon Skånela.
- Vinner vi den här matchen får vi kontakt med lagen på kvalplats, säger A/B-tränaren Tony Carlsson.

Tony Carlsson har det tufft just nu, inte minst med tanke på att Avesta/Brovallen parkerar på jumboplatsen. Utan också för att han ensam får sköta den sportsliga biten i föreningen.
Någon ersättare till avhoppade andretränaren Kaj Särneholt har inte klubben lyckats skaka fram.
- Jag har två gånger lämnat förslag på ett namn till styrelsen, men ännu så länge har inget hänt. Jag får både vara lagledare och tränare och även sköta u-laget. Förra helgen var jag på junior-SM också, säger Carlsson.
- Sedan har jag städning av Kopparhallen tolv timmar i veckan, plus lite annat smått och gott, så nog har jag att göra. Men jag klagar inte, men det skulle vara bra om jag åtminstone fick en till ledare att bolla idéer med.

Jättepress

Motståndarna Skånela har kallat den här matchen den viktigaste på säsongen. De har också ställt 25 platser i bussen till förfogande för intresserade supportrar att åka med och heja på sitt lag.
De 15 första som anmäler sig bjuds till och med på entréslanten, så viktig är matchen för Märsta-klubben.
- Tjejerna i Skånela har en jättepress på sig och det ska vi försöka utnyttja, säger Carlsson.
På försäsongen mötte A/B Skånela i final i en träningsturnering. Den gången vann Skånela med sex bollar.
- Vi gjorde en bra match då och hängde med till kvarten kvar.
Det är det som har varit A/B:s dilemma den här säsongen, laget har inte orkat distansen ut.
- Det är inte så att vi är dåligt tränade, utan det är vår avsaknad av distansskytte som gör vårt spel så ansträngande. Alla våra mål kommer från sex meter. Det tog sju och en halv match innan vi gjorde mål från nio meter. Och tyvärr går det inte att göra om någon tjej till distansskytt, antingen har man det i sig eller inte, säger Carlsson.
I A/B:s trupp rapporteras alla friska och krya. Enda frågetecknet är linjespelaren Jeanette Edström som haft en stressfraktur i foten, men hon tränade på måndagskvällen och är förmodligen med i laget.
- Vi har haft en del förkylningar som kommit och gått, men det är inget som oroar. Nyckeln till om vi ska ta vår första tvåpoängare blir om vi får målvaktsspelet att fungera, då har vi en bra chans.
HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons