Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsfolkets röst

Annons


Det finns i dag tre saker i och kring Leksands hockeylag som håller klar elitserieklass:

• Publiken! Tänka sig att det kommer över 5000 för att se medelmåttiga allsvenska lag. Och man drar publik i stora skaror, inte bara i Leksand utan runt om i Sverige.
• Hejarklacken Superstars. Finns inget motstycke i Sverige!
• Hemsidan på nätet. Alltid fräsch och uppdaterad. Slår de flesta elitserielag med hästlängder. Kanonjobb av Källgren med stab!
Men tyvärr håller inte laget samma klass, trots snack varje år om återtåg, med mera. Vems är då felet? Tränarna? Spelarna? Styrelsen? Sportschefen? Eller...?
Benysek, Nemecek, Kucharcik, Huna, Golubovsky, Srdinko, Trnka, Watt, Kalla, Skalde, Tiilikainen, Siklenka, Vaarasuo, Bartek, Grosek och Belfour – säger det er något? Ett litet axplock av spelare som gästat föreningen de senaste åren och knappast gjort en hockeyfan glad. Möjligen näringsidkarna i samhället eftersom dom förmodligen spenderat en och annan krona av sin enorma lön dom fått.
Jonas Nordkvist, Lasse Jonsson, Andreas Karlsson, Daniel Widing, Jörgen Sundkvist, Linus Persson, med flera. Vad säger det er? Jo, spelare som misshandlats av klubben och gått till andra klubbar och utvecklats där!
Låt oss gå tillbaka till säsongen 2005-06, då den senaste degraderingen kom. Wayne Flemming, som så framgångsrikt lotsade klubben under många år, var i Leksand och bara några pennstreck från att bli tränaransvarig. Men dåvarande vd Jonas Bergqvist sa nej. ”Pirro” Alexandersson/Per-Erik Eklund fick fortsätta, och ni vet hur det gick. I slutet dök ”Curre” Lundmark in som ersättare till dyra slantar, och inte fasen blev det något bättre. Varför fick Flemming nej? Förmodligen för att han knappast hade godkänt hälften av den trupp som fanns då, och förmodligen för att vd:n var rädd att han skulle få en tränare han inte skulle kunna styra över.
Och varför fick inte leksingen Tore Jobs bli sportchef 2006 efter ”Masken” Carlsson? Samma där!
Nog gnällt.
Gör en Rögle! Leksand har i dag många unga duktiga spelare, ge dom chansen istället för alla avdankade tjecker, kanadensare, finländare, med mera, som far runt i Europa för att tjäna pengar och har noll klubbkänsla.
Så:
1) Köp ut Kempe. Han har visat, inte minst under kvalserien, att han inte räcker till. Och han är väl knappast något positivt ansikte utåt för klubben, eller hur pressfolk? Behåll Jonsson som assisterande tränare och ta hit Flemming igen – han är ledig!
2) Ny sportchef med stort hjärta för klubben.
3) Mer kontakt med Olsson/Eriksson på juniorsidan och se till att den ungdomsansvarige som söks är en herre med visioner och hårda nypor!
4) Bygg upp en stark förstafemma, kosta vad det kosta vill, av före detta Leksands-spelare. Ta hem dom. Satsa långsiktigt och på dom egna och dalaspelare i första hand.
Välkommen som stabil elitklubb om några år!

STOR LEKSANDS-FAN

Mer läsning

Annons