Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av tre elitklubbar med positivt resultat

Annons

Efter några tunga år är det nu positiva tongångar i IBF Falun och det ekonomiska underskottet är vänt till positiva siffror.
Både ekonomiskt och sportsligt har det varit ett framgångsrikt år rapporterades det vid årsmötet på måndagen.

– Vi är riktigt glada att kunna redovisa en vinst på 550000 kronor för det senaste verksamhetsåret, säger klubbens ordförande Jan Fahlén.
För två år sedan gick klubben 800000 kronor back och i fjol blev det ett nollresultat, siffror som nu alltså vänts till det positiva.
Omsättningen har ökats med 1,1 miljoner till 6,6 miljoner kronor för elitklubben och arenabolaget som sköter driften av den egna hallen.
– Även ungdomsföreningen visar plussiffror, påpekar Fahlén.
Från den senaste elitinnebandykonferensen rapporterade klubbdirektör Robert Schultz att endast tre elitklubbar kan redovisa positivt resultat. Förutom Falun är det storklubbarna AIK och Varberg.
– Vi har klarat det genom hårt arbete och genom att dra in på mycket, både material och spelarlöner.
– Vi har bättre kontroll helt enkelt, säger Schultz.
Klubben räknar även med att öka omsättningen ytterligare kommande år.
– Vi märker redan ett större intresse från sponsorerna och med anställningen av marknadschefen Patrik Söderqvist får vi ännu bättre kontakt med våra närmare 100 sponsorer.
Klubben hoppas därför på två miljoner i sponsorintäkter.
Även publikt och sportsligt har det varit ett bra år för IBF Falun. Herrarna har ökat publiken med cirka femton procent, medan damerna tappat något.
Ombyggnaden av arenan fortsätter och den nya hallen ska stå klar till seriestarten i höst.
En ny teleskopläktare på ena långsidan kommer att ge plats för 900 åskådare och på kortsidan blir det en fast läktare med förråd under och en servering på ovansidan i anslutning till nya entrén från Visitors center på det övre planet.
– Vi får plats för 2400 åskådare, ett nytt kansli och en separat spelaringång. Vår hall kommer att bli fräschast i Sverige, säger Jan Fahlén.
När den nya hallen är klar kommer det också att arrangeras en landskamp i Falun. Det är Sverige och Danmark som möts den 27 november i ett genrep inför VM som avgörs i Prag i december.
– Jätteroligt att jobba i klubben, vi känner ett driv för att gasa ännu mera, avslutar Jan Fahlén.

BO FAGERLUND
023-475 53
bo.fagerlund@daladem.se

Mer läsning

Annons