Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgesson tillbaka efter sin skada ”Det stärker truppen”

Annons

Ikväll startar slutspelet i innebandy för Falun med match borta mot AIK. Glädjande nog är Mattias Helgesson med i truppen efter sin skada.
- Han kommer att vara ombytt. Om han är redo för spel vet vi dock inte, säger tränaren Patrik Bäck.

Det var i bortamatchen mot Dalen den 25 februari som olyckan var framme. Helgesson fick en bristning i ljumsken och säsongen befarades vara över för 29-åringen. Men rehaben har gått över förväntan och nu är han alltså med i truppen även om det är oklart om han kan spela.
- Även om rehaben gått bra så är det ju något helt annat när man går in och kör på riktigt, säger Helgesson.
Han är ödmjuk och vill inte framstå som någon frälsare.
- Det finns andra som kan kliva fram och producera.

”Stärker truppen”

Tränaren Patrik Bäck är tillfreds med att se Helgesson tillbaka i träning.
- Det stärker truppen. Spelarna blir glada av att se Mattias tillbaka i träning. Dock vill vi inte stressa Mattias till något beslut. Han känner sin kropp bäst och det är han själv som avgör. Samtidigt hoppas ju vi på ett långt slutspel för oss vilket säkert ökar hans chanser till comeback, säger Bäck.

Tung period

För Falun gäller det att vända på en negativ trend. Endast en seger på åtta matcher oroar. En anledning till den tunga perioden kan vara att det gick för lätt till en början menar Patrik Bäck.
- Det har ju varit klart under en lång tid att det skulle bli slutspel. Kanske hade det varit bättre för oss att få kriga in i det sista om platsen. Samtidigt visste vi ju att det skulle komma en svacka förr eller senare. Det går inte att komma ifrån.

Möta AIK

Han ser fram emot mötena med AIK.
- Att det blev just dem var hur bra som helst. Bägge matcherna mot dem i serien har varit tuffa och fysiska. Slutspels-karaktär helt enkelt. Det kan passa oss.
Att få åka till Globen och spela SM-final är inte omöjlighet enligt Bäck.
- Vi är ett av åtta lag som gör upp om det hela. Det gäller att vi kommer in i slutspelet på rätt sätt. Därför är första matchen viktig.

DAVID HELLSING

Mer läsning

Annons