Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS Mora vann målrik seriefinal

KAIS Mora fortsätter att vara obesegrade i damernas superliga i innebandy. I Seriefinalen mot Täby vann KAIS Mora med 9-6 i en riktig målfest.

Annons

2-2 Malin Andréasson jublar tillsammans med Anna Wijk efter 2-2.

En tidig seriefinal bjöds det på i Uniohoc Arena. I våras slog KAIS Mora ut just Täby i en då helt avgörande femte match och stockholmslaget fick inte revansch för den förlusten, nu ett halvår senare.

I Täby återfanns förre moraspelaren Moa Tschöp och hon inledde med ett assist, precis som på tiden i KAIS tröja. Passningen gick raka vägen till förre klubbkompisen Malin Andréasson i Mora, som med ett perfekt handledsskott inledde målskyttet redan efter 57 sekunder. Drömstart för KAIS Mora.

Malin Andréasson gör 1-0.

1-0 Malin Andréasson.

Men drömmen blev snabbt lite av en mardröm. Två minuter senare hade Täby både kvitterat och tagit ledningen. KAIS Mora kom igen och med ett viktigt mål förde lagets specielle målskytt Malin Andréasson åter KAIS in i matchen.

Resten av matchen blev en uppvisning av målchanser och missade målchanser. Men den som fick glädjen att vända matchen var unga Moa Gustafsson som med två snabba mål i mittperioden gav KAIS ledningen, en ledning som laget sedan aldrig släppte.

– Det var skönt att vi fick de målen och att det blev Täby som fick jaga, summerade Moa seriefinalen.

För jaga gjorde Täby ända in i kaklet, men det var KAIS Mora som var bäst den här kvällen, även om planens bästa spelare nog fanns i Täbys Louise Wickström.

Jenny Axelsson.

KAIS målvakt Jenny Axelsson hade en jobbig match.

Men trots 15 mål så var det en lång rad avgörande räddningar från båda målvakterna och framförallt då från Moras Jenny Axelsson, för den här seriefinalen handlade inte om något försiktigt spel. Anfall var vad det handlade om och en som hade extra anledning att le efter matchen var nyförvärvet Amanda Öhman som avslutade målskyttet och gav sig själv en fin födelsedagspresent med vinsten och målet, det när hon fyllde 24 år matchdagen.

Moa Tschöp revanscherade sig med råge och var tillsammans med Louise Wickström lagets bästa, men det hjälpte inte mot KAIS. Anna Wijk dirigerade, men målen svarade Moa Gustafsson och Malin Andréasson för den här kvällen i serifinalen mot Täby.

Moa Gustafsson jublar efter sitt första mål.

Kais Mora–Täby FC 9-6 (2-2, 2–1, 5–3)

Målen: 1-0 (0.57) Malin Andréasson, 1-1 (1.35) Michelle Rydin (Sani Klinga), 1-2 (2.54) Louise Wickström (Moa Tschöp), 2-2 (14.17) Malin Andréasson (Anna Wijk), 3-2 (24.07) Moa Gustafsson (Amanda Öhman), 4-3 (29.08) Moa Gustafsson (Mira Wickman), 5-3 (43.16) Moa Gustafsson (My Kippilä), 5-4 (44.12) Moa Tschöp, 6-4 (48.17) Theresé Karlsson (Anna Wijk), 7-4 (51.57) 8-5 Sara Attemo (Micaela Sjöberg), (52.41) My Kippilä (straff), 8-6 (54.39) Moa Tschöp (Laura Mertsalmi), 9-6 (55.56) Amanda Öhman (Moa Gustafsson)

Skott: 27-22 (8-7, 9-6,10-9)

Utv. Kais Mora: 1x2, Täby FC -

Domare: Anders Fredriksson, Ludvika och Johnny Lindberg, Västerås.

Publik: 349.

Malin Andréasson.

Mer läsning

Annons