Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Kristoffersson gör comeback

/
  • DEBUTANT. Kais Moras back Martina Löf har dykt upp från ingenstans och tagit plats i damlandslaget. FOTO: JOHNNY FREDBORG

Annons

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara har tagit ut damernas landslagstrupp till Euro Floorball Tour i Prag.
Fyra dalatjejer finns med.
Martina Löf, 19, back i KAIS Mora, är en av två debutanter.

Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien möts i turneringen som avgörs helgen den 31 oktober-2 november.
Det blir säsongens första landskamper för Sverige.
- Det här är första gången som jag har upplevt att det har varit riktigt svårt att välja spelare. Konkurrensen har varit som allra störst på högerforwards- och centerpositionen, säger Jan-Erik Vaara.
Martina Löf, ursprungligen från Rättvik, är truppens stora skräll. Hon går direkt in i A-landslaget utan att ha spelat en enda match i U19-landslaget.
- Jag fick reda på det här för två veckor sedan och det kändes jätteoverkligt, men det har varit hemligt och jag har inte fått säga något. Inte ens mina föräldrar har vetat om det, säger Martina till DD-sporten.
- Martina har presterat bra vid samtliga tillfällen som vi har observerat henne. Hon har en otroligt hög lägstanivå. Passningsspelet är bra, hon är jätteduktig i uppspelsfasen. Sedan är hon bra i närkampssituationer. Hon har egenskaper som rörlig, hård och envis, berömmer Jan-Erik Vaara.
- Det ska bli jättekul att få vara med och smälla på lite, säger Martina.

Sara i comeback

Forwarden Sara Kristoffersson, Falun, gör comeback i blågult efter att ha tagit en paus från landslagsspel under förra säsongen. Hennes senaste landskamp är VM-finalen 2007 då hon gjorde tre mål.
Övriga dalatjejer som får åka med till Prag är målvakten Sandra Fredriksson, KAIS Mora, och forwarden Malin Dalbjer, Falun, som båda får fortsatt förtroende av förbundskapten Vaara.

Fakta: Sverige trupp
Sveriges deltar i Euro Floorball Tour i Prag där man möter Tjeckien (31 oktober), Finland (1 november) och Schweiz (2 november).
Truppen, målvakter: Sandra Fredriksson, KAIS Mora, Hanna Pettersson, Rönnby.
Backar: Martina Löf, KAIS Mora, Anna Didriksson och Sanna Scheer, Rönnby, Malin Eriksson och Frida Stenvall, IKSU, Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam, Anna Renström, Dalen, Lisah Samuelsson, Balrog B/S.
Forwards: Malin Dalbjer och Sara Kristoffersson, Falun, Hermine Dahlerus, Helga Karlsson och Emelie Lindström, Balrog B/S, Josefina Eiremo, Hanna Lundström och Victoria Wikström, IKSU, Stina Näktergal och Elin Tjärnström, Örnsköldsvik, Susanna Tuominen och Karolina Widar, Rönnby.

Mer läsning

Annons