Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storspelande Theodor Lindberg en gigant i målet

Annons

Efter en blixtrande Faluinledning kom, med fem minuter kvar att spela, AIK:s segermål som en blixt från klar himmel.
- Självklart väldigt tungt att förlora, men jag är ändå fruktansvärt nöjd med hur grabbarna genomförde det här, sade Falucoachen Kimmy Dalbjer, efter slutsffrorna 4-3.

Med tanke på att Falun inför matchen var rejält förlusttippat, och att många spelare sakades, började dalmasarna oväntat piggt. De tvingade AIK till ett avvaktande och stillastående spel och satte helt rättvist matchens första mål, efter sju minuters spel. Johannes Skog passade fram Jonas Adriansson och bollen ven in bakom AIK-målvakten.
- Mycket bra början, vi gick ut och gjorde det hur bra som helst, konstaterade Dalbjer.

Game plan

Falun fortsatte att skapa och sex minuter senare gick Andreas Johansson till attack mot motståndarburen. När han inte såg någon att passa löste han det hela genom ett skott i mål.
Innan perioden var över, satt också trean. Detta efter ett Johannes Skog- skott i powerplay.
- Första perioden kan man inte klaga på. Jag sade till killarna i paus att vi följde game plan perfekt! fortsatte en nöjd Dalbjer.

Tät Lindberg

Efter paus ryckte dock AIK upp sig betydligt, och skotten haglade mot Theodor Lindberg i Falukassen. Lindberg som ersatte en febersjuk Erik Ställ mellan stolparna.
Men trots att hemmalaget vann skotten i andra med 13-2 var det bara en boll som passerade en stolspelande nämnda Lindberg.
- Han är knappt 18 bast killen och har gör en strålande match, berömde Dalbjer.
- Vi har vetat att han har haft det i sig, men nu hoppas jag att han också förstår det!

För tungt

I den tredje perioden började Faluns ork ta slut, och efter tre minuters spel var det reducerat igen. Reduceringen följdes upp med en kvittering, och i den femtonde matchminuten satt också segermålet.
- Kanske blev vi lite för tunga i sista, och AIK fick rull på bollen, menade Dalbjer.
- Vi hade ont om folk, men det är inget man kan skylla det här på. Man spelar med det lag man har helt enkelt. Vi gjorde det bra, men i såna här matcher måste man ha lite mer stolpe in.

Heta känslor

Nu väntar returmöte hemma på måndag, och det finns väl ingenting som inte tyder på att det kommer bli en minst lika tuff match då.
- Det kommer bli heta känslor igen och det är vi redo för, sade Dalbjer och syftade på alla utvisningar och hårda närkamper som fanns i gårdagens match. Närkamper som bland annat resulterade att Jonas Adriansson fick axeln ur led.
- Han är troligtvis tillbaka nästa match. Man har inte ont i ett slutspel.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons