Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

0-2 underläge slutade med 4-3 i förlängningen

Annons

Leksand tycks ha för vana den här säsongen att hamna i underläge med 0-2 innan laget vaknar till och bjuder upp till kamp.
Den här gången tog det drygt elva minuter för Västerås att ta en 2-0-ledning.
Men Leksand lyckades efter mycket möda vända på steken och vinna med 4-3 i förlängningen.

- Vi öppnade krampaktigt och hade väldigt dåligt försvarsspel i första perioden. Det hade Västerås också, men de lyckades göra mål på sina chanser och inte vi. Och åter igen fick vi en olycklig start, säger Leksands tränare Tomas Kempe.
Som helhet blev mötet mellan Leksand och Västerås ingen höjdarmatch. I två perioder såg det mest ut som en träningsmatch i slutet av augusti.
Nog märks det med all tydlighet att serien är inne i en novemberlunk.
Som helhet över tre perioder var dock Leksand det klart bättre laget och hade flera klara chanser, även om Västerås utöver sina tre mål kanske hade de två vassaste.
En puck studsade mellan Eddie Läcks klubbhandske och stolpen och den andra chansen var också ett stolpskott när Läcks mål var vidöppet.
Men även Leksand hade några puckar dansande på mållinjen innan Ric Jackman dundrade in segermålet.
- Innan kvitteringen till 3-3 hade vi pucken i anfallszon, men slarvade så de fick kontra in kvitteringen. Där borde vi hållit fast pucken och stängt matchen, säger Kempe apropå VIK:s kvitteringspuck när de hade tagit ut målvakten två minuter från slutet och spelat sex mot fem.

”Lite naivt”

- Vi följde matchplanen till punkt och pricka i första perioden. Tyvärr så agerade vi lite naivt i försvarsarbetet när Leksand reducerade till 1-2. Synd, för hade vi hållit 2-0-ledningen inför andra perioden hade vi satt ordentlig press på Leksand, sammanfattar Västerås tränare Lars Ivarsson.
- Men jag är ändå nöjd med att vi kunde ta en poäng på bortaplan mot Leksand.
Leksandsspelarna ska till skillnad mot Västerås inte vara nöjda med den här insatsen. Laget kan betydligt bättre och det verkar ta tid att komma ur den här formsvackan.
Spelet i powerplay lämnar en hel del övrigt att önska. Det är alldeles för dålig fart i passningsspelet och rörelsen är obefintlig. Den delen av spelet måste bli betydligt bättre när allvaret börjar efter nyår.

Karlberg tillbaka

Det som gladde var i alla fall att Mikael Karlberg var tillbaka på isen igen efter fyra matchers frånvaro på grund av knäskada.
- Karlberg var klart godkänd i comebacken, berömmer Kempe.
- Det var kanske lite för tidigt att börja matcha redan nu. Både knät och jag var sådär, menade Karlberg.
I Leksand var målvakten Eddie Läck klart bäste spelare, han räddade laget vid flera tillfällen, även om Västerås andra mål såg något billigt ut.HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons