Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2-1 mot Rögle gav viktiga poäng

Annons

Mora inledde kvalet på bästa möjliga sätt. I alla fall rent poängmässigt.
- Det var spännande från början till slut, konstaterade tränare Kari Eloranta efter gårdagens 2-1-seger mot Rögle.

Den första perioden bjöd på ganska avvaktande spel. Men det var ändå hemmalaget som skapade mest, och forwarden Teemu Elomo hade till exempel ett skott i plocken på Röglemålisen och ett i stolpen.
Men Rögle spelade upp sig och fick stundtals Mora att se ganska fastfrusna ut.
- Vi kom inte alls ut och forcheckade så som vi hade tänkt oss i början. Det märktes att alla var väldigt nervösa, menade Eloranta.

Misstag

Efter paus sänktes tempot en aning, och det var gott om misstag från båda håll.
- Det går inte att skylla allt på nervositet, men man kan ju förstå att det blir såhär när det är första matchen och hemma och allt, sade Eloranta.
- Men sen är det ju så att killarna ändå måste spela med insidan av huvudet också!

Ledning

I den sista perioden vaknade Mora till liv och gjorde klart för Rögle att de egentligen inte borde ha en chans i ett möte som detta. Rob Hisey var nära att styra in en puck direkt, men målskyttet fick vänta någon minut. Efter stark Hemmapress satte så Eric Beaudoin ettan, efter förarbete av Toni Dahlman och Anders Bastiansen.
- Mycket bättre i anfallsspelet nu, men också i försvaret. Yared Hagos gjorde ett stort jobb där. Han spelade med hjärtat, berömde Eloranta och syftade i första hand på den skott-täckning som Hagos stod för i tredje perioden.

Brak

Tre minuter efter ledningsmålet var det dags igen. Denna gång signerades målet Tomas Skogs, som dundrade in ett hårt slagskott i Röglekassen.
- Vi gjorde en bra insats där, även om vi inte riktigt kom upp till rätt nivå, menade Eloranta.
I slutet av perioden blev det också lite spänning i det hela igen. Mora drog på sig utvisningar och i den fjortonde minuten satte en viss Kenny Jönsson reduceringen. Rögleklacken blev så glad så hela deras läktare brakade ihop. I alla fall staketet framför denna. En kvinna fick föras till Mora lasarett, hennes tillstånd är okänt.

Seger

Trots en antydan till Röglepress i slutminuterna höll Mora undan och inledde därmed kvalserien med en skön 2-1 seger på hemmaplan.
- Vi gjorde det bra, men hade kunnat spela enklare. Det blev ofta så att killarna letade efter sistapasset direkt i stället för att vänta till rätt läge, analyserade Eloranta.
- Men, men, tre viktiga poäng!

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons