Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bellemare satte fyra mål när Sundsvall krossades med 10-1

Annons

Leksand krossade Sundsvall. 10-1 blev det.
Och skyttekungen Pierre-Edouard Bellemare stänkte dit fyra baljor.
- Just crazy (helt galet), skrattade fransmannen.

Sundsvall har inlett säsongen starkt. Men i går åkte laget på en stjärnsmäll då Leksand kom på besök.
Hemmalaget inledde dock starkt.
- Vi visste att de skulle komma ut hårt. Men vi spelade koncentrerat, och enkelt. Eddie Läck (målvakten) spelade lugnt och säkert. Och när vi fick 2-0-ledningen kändes det som att luften gick ur dom, säger Leksands tränare Tomas Kempe som fick se sitt lag gå till pausvila i 2-0-ledning.

”Bättre powerplay”

I mittakten rann masarna ifrån rejält, och i slutakten kunde laget rinna ifrån till säsongens tredje tvåsiffriga seger, på sju allsvenska matcher.
- Det visar att det är bra karaktär i laget. Vi fortsätter att köra på även om vi leder klart. Vi håller uppe koncentrationen, och i den här matchen var vårt powerplay bättre än i matchen mot Mora. Det var bättre fart och mer avslut, säger Kempe om de tre målen i den spelformen.
Noterbart är att alla fyra kedjorna producerade mål. Men mest effektiv var linan med Marcus Weinstock, Mikael Karlberg och Pierre-Edouard Bellemare. De gjorde fem mål tillsammans och skyttekungen från Frankrike noterade fyra.
- Han får väldigt fina passningar av sina kedjekamrater. Det han lärde sig förra året var defensiven, och det håller han i även i år, och i och med det kommer han rätt även offensivt. Och så står han där man ska om man vill göra mål, just framför motståndarkassen, berömmer tränare Kempe.
Huvudpersonen som nu noterat mäktiga 14 mål och 1 assist.
- Jag har ingen bra förklaring till varför det blir så många mål i år. Och jag försöker att inte tänka på det. Det är just crazy. Men jag måste berömma mina kedjekamrater, det är bara att sätta ner klubban så kommer pucken dit.

Är det enklare att spela nu när du är van vid det svenska spelet?
- Det är klart att jag har blivit van vid det svenska sättet att spela. Nu gör jag ju min tredje säsong, och jag trivs väldigt bra, säger 23-årige Bellemare som förra säsongen gjorde 14 mål på 40 matcher, nu nådde han samma notering på 7.
I dag tränar Leksand i Sundsvall innan laget drar vidare norrut för möte med Björklöven i morgon kväll.
MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se


Mer läsning

Annons