Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besegrade Björklöven med 4-2 trots svag inledning

Annons

Inledningen på mittperioden var bra.
Och i slutminuterna satte Leksand in segerrycket.
Resterande del av matchen mot Björklöven var Leksands spel mycket blekt.
- Skönt att vi kunde ta tag i det här och greja tre poäng, säger Morten Green efter 4-2-segern.

Leksand inledde hemmamötet med Björklöven mycket svagt.
Det var ingen fart alls över masarnas spel.
- Vi spelade för avvaktande. Det var för dåliga vändningar, men samtidigt gjorde Björklöven det bra. Dom tajtade till det, och gjorde det svårt för oss, säger Leksands tränare Tomas Kempe.
Och det var gästerna från Umeå som vaskade fram de målmöjligheter som fanns före den första vilan.
Men Eddie Läck är väldigt stabil mellan stolparna för närvarande, och han spikade igen.

Annan fart

55 minuter efter matchens första nedsläpp drog den andra perioden igång. Och då var det en helt annan fart på hemmalaget.
Den som stod för det mesta av speeden var Morten Green som inom loppet av tre minuter hann med att bränna ett friläge, göra 1-0 samt snappa upp en puck och frispela Pelle Prestberg till 2-0.
- Vi sa inför andra perioden att det var dags att ta tag i det nu. Vi har tränat mycket på att jag ska komma in och ta skott från den positionen i powerplay. Men den hade inte gått in om det inte varit för Johan Hägglunds uppoffrande spel framför mål, berömmer Green.

Utvisningar

Men halvvägs in på perioden drog Leksand på sig ett par utvisningar, och det innebar utöver ett insläppt mål även att Björk-löven tilläts komma tillbaka in i matchen.
Och halvvägs in på slut-rundan kom även kvitteringen, efter att Leksand gått bort sig i offensiv zon och släppt till en två mot en-situation som Löven utnyttjade.
- Det är onödigt av oss att bjuda på den möjligheten. Där ska vi kunna stänga matchen, och spela på resultatet, säger Green.

”Mental styrka”

Kvitteringen gav energi - för Leksand.
- Efter det målet kommer vår bästa del på matchen. Det tyder på mental styrka att vi lyckas avgöra matchen. Det är jag väldigt nöjd med, säger tränare Kempe.
Vid 3-2 gjorde Pelle Prestberg ett fint förarbete fram till offensivt stötande Oliver Ekman-Larsson som pricksköt in pucken.
Och sedan kom 4-2 på en kontring sedan Eric Johansson passat fram Kevin Doell. Men frågan är om pucken var inne. Klart närmast situationen var Lövenkeepern Magnus Eriksson, och han var säker på att den inte passerat mållinjen.

”Borde ha målkamera”

- Jag kan inte bedöma om pucken var inne eller ej från min position. Men det är klart att vi borde ha målkameror även i allsvenskan. Det skapar rättvisa, säger Kempe.
I Leksand saknades Mikael Karlberg som på nytt fått känningar i sitt skadade knä, och dessutom klev Ric Jackman av efter två perioder med smärtor i höften. Återstår att se om de kan spela mot Mora.
Där kommer det krävas att Leksand sätter fart redan från start.

MÅRTEN LÅNGMer läsning

Annons