Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besegrade Hedemora med 3-1 i daladerbyt

/

Annons

Fyra minuter i början av den andra perioden avgjorde säsongens första daladerby. Då gick gästande Borlänge fram till 3-0-ledning.
- Vi gör två bra perioder men när vi sedan gör ett totalt haveri under mittronden då hjälper det inte mot ett så pass duktigt lag som Borlänge, kommenterar Peter Strand, tränare i Hedemora efter 1-3-förlusten.

Borlänge började matchen bäst men föll sedan tillbaka och Hedemora tog hand om taktpinnen. Och hemmalaget är nära att ta ledningen:
- Vi blir för passiva och spelar lite ”glamourhockey”, förklarar Ulf Hall i Borlänge och det håller inte mot ett så pass duktigt lag som Hedemora, vi får vara glada att vi inte ligger under i paus.
I andra gör Borlänge sittt första mål redan efter en dryg halvminut och Hedemora faller ihop. Etfer drygt fyra minuter är det 0-3 och hemmlaget har bjudit på två av målen. Sedan tar Hedemora time out och målfabrikationen uteblir i fortsättningen för Borlänge även om man dominerar perioden och vinner skotten med 18-4.

”Totalt överlägsna”

- Försvarsspelet var under all kritik och vi var inte i närheten av Borlänge som var totalt överlägsna oss under hela perioden, analyserar Peter Strand vidare. Efter paus gör vi dock en mycket bättre match och med lite mer tur kunde vi också få in ett till mål och hota Borlänge på allvar.
Gästerna blir försiktiga i slutronden och går mest in för att bevaka sin ledning.
- Det är farligt att vi hamnar på defensiven i slutperioden Hedemora är ett så pass bra lag att de lätt kan göra några fler mål på oss och då skulle det ha blivit riktigt nervöst, avslutar en nöjd Ulf Hall.
Bäst i Hedemora Joakim Norin och Robert Carlsson ett plus även för Daniel Olofssons inhopp.
Borlänges bästa vara backarna Jeff Jakobs och Johannes Lundqvist. Samt slitstarke Stefan Sterner. Målvakten Niklas Westling gjorde också några avgörande räddningar.
Jan-Ove Johansson

Hedemora SK-Borlänge HF 1-3
(0-0, 0-3, 1-0)
Andra perioden: 0-1 (0.39) Johannes Lundkvist (Emil Norberg), 0-2 (2.38) Jeff Jakobs (Johannes Lundkvist), 0-3 (4.22) Mikael Englund (Magnus Kullerback)
Tredje perioden: 1-3 (6.21) Robert Carlsson
Skott: 28-45.
Utvisningar: Hedemora SK 4x2 min. Borlänge HF 6x2
Domare: Niklas Bergh, Gävle
Publik: 471

Mer läsning

Annons