Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besegrade Malmö med 5-3

Annons

Ett flertal lag har så här långt besegrat Malmö i Percy Nilssons nya hockeytempel. Nu är Mora ett av de lagen efter gårdagens seger med 5-3.
Med tanke på Malmös klena insats i fredags mot Bofors, så kom inte Morasegern så överraskande.

Efter två perioders spel och ledning för Mora med 3-1, såg matchen rätt klar ut. Men så blev det lite passivt och ängsligt och innan halva sista perioden var spelad så hade Malmö kvitterat.
- Vi pratade om inför tredje att vi inte fick bli passiva, utan att vi skulle fortsätta som tidigare, men det kanske blir så här omedvetet, förklarade Moras tränare Göran Tärnlund.
Med knappt fyra minuter kvar fick Mora ett powerplay, men där hände i stort sett ingenting.
- Vi hade ändå en poäng och så hade Malmö tryckt på rätt bra före det.
Men när det åter blev lika antal så kom avgörandet. Mario Kempe gjorde sitt andra mål för kvällen. Det var ett riktigt uppoffrande mål, där han slängde sig in och slog in en retur.
Så tog Malmö ut målvakten och då gjorde Mikael Simons sitt andra mål för kvällen. Han drev in pucken på Malmös planhalva och lade in den i tom kasse.

Svängig första period

Mikael Simons öppnade också målskyttet i matchen. Kort därefter fick Mora två spelare utvisade och Malmö kunde kvittera i spel fem mot tre. Första perioden var svängig och bjöd på mycket skridskoåkning.
I den andra perioden höjde Mora kvalitén på spelet markant.
- Det måste vara en av våra bästa perioder i år, tyckte Göran.
Då gjorde Mora också två riktigt granna mål. Först slog Teemu Elomo in 2-1 och senare gjorde Mario Kempe sitt första mål i Moradressen.
Så kom den tredje perioden då Mora inte kunde upprätthålla det fina spelet från andra perioden.
- Ja, det blev lite onödigt spännande, men det var en riktigt skön seger.
Mora gjorde en lite tveksam insats i fredags mot Almtuna, men mot Malmö visade laget upp ett helt annat spel.
- Idag vågade vi kliva fram och grabbarna gick in bra och stred framför motståndarmålet. Vi har pratat mycket om att vi måste in där och idag fungerade det.

Stark arbetsinsats

Hela laget ska ha plus för en stark arbetsinsats. Mario Kempe och Mikael Simons bidrog ju starkt till segern med sina mål.
- Sedan tycker jag att Jens Jakobs var riktigt bra idag. Han gjorde nog sin bästa match för säsongen, berömde Göran.
Kanadensaren Colby Genoway är fortfarande sjuk och kunde inte vara med mot Malmö. Däremot var Daniel Viksten tillbaka. I övrigt var inte Patrick Cedergren med, Patrik Eklund är borta resten av säsongen och Alexander Hilmersson är fortfarande inte helt återställd från sin hjärnskakning.
Med gårdagens seger gick Mora upp på den attraktiva tredjeplatsen i tabellen. Det bör väl finnas goda chanser att hålla kvar vid den platsen. Nästa match är retur mot Malmö i FM Mattsson Arena på onsdag.
KEN NILSSON

Mer läsning

Annons