Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stora samtalsämnet efteråt var Pelle Prestbergs skada

/

Annons

Möta en nykomling i någon av de inledande omgångarna är som oftast en marig uppgift.
Men Leksands möte med nykomlingen Troja/Ljungy blev allt annat än marigt.
Leksand vann med komfortabla 10-2 efter att ha dominerat matchen från början till slut.
- Det är alltid spänt i en premiär, men jag tycker vi gör en okej insats, säger Leksands tränare Tomas Kempe.

Men efter slutsignalen var det inte matchen som stod på allas läppar, utan den fula påkningen i ryggen på Pelle Prestberg som Trojas Mattias Åkesson gjorde i slutminuten av sista perioden.
Åkesson fick matchstraff för tilltaget och frågan är hur många matcher Prestberg får i konvalescens.
- Svårt att säga så här direkt efter matchen. Smällen tog på knät och de håller på att kyla ner svullnaden. Det visar sig i morgon (läs i dag) hur pass allvarlig skadan är, säger Kempe.
Hursomhelst såg det inte snyggt ut och var mycket onödigt av trojaspelaren.
- Jag vill på en gång säga att Åkesson är ingen ful spelare, utan jag ser det mer som en olyckshändelse, säger Trojas tränare, Martin Karlsson.

Hål direkt

Om matchen är egentligen inte mycket att orda, mer än att Leksand fick hål på smålänningarna redan efter tre minuter och resten av matchtiden var frågan bara hur stor segern skulle bli.
Kul i alla fall att konstatera att Leksand har fyra fungerande femmor, där Bellemare, Karlberg och Weinstocks kedja stod för många bra saker.
- Vi har bra kemi i vår femma, det kändes direkt på Åland när vi provade första gången. Bellemare är stark och täcker pucken bra och då skapar han tid åt oss andra, säger Mikael Karlberg, som stod för ett mål och fyra pass.
Bellemare stod egenhändigt för tre mål och den bästa säsongsstarten för hans del i Leksand.
- Vi har arbetat hårt inför den här säsongen och alla hoppas mycket på den här säsongen. För min egen del har det aldrig känts bättre fysiskt och när man får starta med tre mål kan man inte annat än vara nöjd, säger fransmannen.

Huokko klev av

Men det är viktigt i övrigt också att notoriska målskyttar som Prestberg, Karlberg och Bergenström fick göra mål redan i premiären.
Då behöver det inte gå troll i sådant i fortsättningen.
Även juniorerna Ekman-Larsson, Ullman, Källström och Markus Persson gjorde ett gott intryck.
Men sett till hela matchen var det här egentligen ett prov utan värde för Leksand. Troja/Ljungby kommer att få svårt i den här serien och får med största sannolikhet slåss i bottenskiktet.
Noterbart i övrigt är att det inte bara var Pelle Prestberg som skadades. Även Janne Huokko tvingades kliva av.
- Huokko har fått en smäll på tummen och i en axel, men det var mest av säkerhetsskäl han klev av. Han får ta det lugnt en dag, sedan är han nog med igen, säger Tomas Kempe.

Mer läsning

Annons