Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eloranta efter derbysegern

/

Annons

1-1 i slaget om Siljan. 4-3 i matchen.
- Än lever liket!, sade en lättad Kari Eloranta efter den välbehövliga segern.

Till skillnad mot matchen senast, bjöd detta möte inte direkt på någon avvaktande inledning. Efter lite halvchanser åt båda håll var det ett Leksandsslarv som friställde Moraforwarden Anders Nilsson. Ensam mot Ed Belfour såg han till att sätta matchens första mål, efter drygt två minuters spel.
- Vi skapade mer trafik framför mål idag och det fick vi också igen, fortsatte Eloranta.

Koncentration

Men efter målet var det Leksand som skapade ett ordentligt tryck i anfallszon. Pucken gick från blad till blad och efter några väl avvägda dragningar och en genipass av Robert Petrovicky, såg Gabriel Karlsson till att kvittera.
- Jag tycker vi spelade koncentrerat, men det var en väldigt jämn match, sade Leksandscoachen Tomas Kempe.
Efter kvitteringen lugnade spelet ner sig något, och efter ett icing-maraton, var det åter igen bortalaget som satte press. Pressen resulterade i en Morautvisning på en hårt kämpandes Martti Järventie, och det var alltså dags för blåvitt powerplay.
Trots en mycket blek inledning hann leksingarna få en puck i nät innan utvisningen var över. Den här gången var det Michal Groseks tur att måla, efter passning från Jens Bergenström.
- Det var en mer chansrik match idag, och det passade oss ganska bra, fortsatte Kempe.

”Två hjärtan”

Men Mora kämpade på och skapade bra tryck framför Leksandskassen. Tryck har i och för sig Mora skapat under större delen av säsongen, men skillnaden var att det nu resulterade i mål också. Kvitteringen ordnades av Håkan Bogg, som petade in en retur efter skott från Rob Hisey. I periodens sista minut kom också ledningen, signerat Eric Beaudoin.
- Jag vet inte vad det är med killarna, men förmodligen har dom två hjärtan eller nåt, berömde Eloranta.
- Dom sliter alltid och orkar hur mycket som helst.

Nervöst

Period nummer två bjöd inte på fullt så högt tempo, och inte fullt så många mål heller. Periodens enda kom från Gabriel Karlssons klubba, efter pass från Roman Vopat.
- Den andra perioden kändes stabil, analyserade Kempe.
Tre lika inför slutperioden alltså, och det var rejält nervöst både på och utanför isen.
- Tyvärr blev vi lite svaga framför eget mål i tredje, och det kostade oss segern idag, menade Kempe som såg Moras Beaudion göra sitt andra mål för kvällen, och därmed också avgöra matchen. Ett mål som till stor del kan skyllas på slarv i Leksandszonen.

Stolt

I och med segern passerade Mora Leksand i tabellen, med en poängs marginal. På fredag väntar Rögle hemma för Leksand, och Brynäs borta för Mora.
- Jag är så stolt över killarna nu, och nu är vi med i matchen igen, kommenterade Eloranta.
Äntligen fick vi tre poäng som jag tycker att vi har varit värda i många matcher tidigare.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons