Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från och med nu gäller fortsättningsserien

Annons

Äntligen en hemmaseger för Hedemora som inte har noterat en trepoängare i Sparbankshallen sedan premiärmatchen i september.
För motståndet svarade bottenkollegan Järfälla som fick resa hem med noll poäng efter siffrorna 2-1.

- Det var verkligen skönt. Järfälla kanske vann skotten men om man ser till klara målchanser så hade vi dubbelt så många som de. Järfälla gick mest på chans i sina avslut, analyserar hemmatränaren Peter Strand.
Psykologiskt viktigt också för Hedemora som måste ha Järfälla bakom sig i tabellen när serien avslutas om man skall klara nytt kontrakt utan kval.
- Vi är det bättre laget och skall kunna avgöra med redan i den andra perioden, men istället får de kvittera när vi har en man skadad på isen och det är otur naturligtvis även om det inte är något regelbrott.

Svårt att göra mål

Forfarande har Hedemora det svårt att göra mål och om det är otur eller inte kan vi låta var osagt, men kedjespelarna har det förtvivlat svårt att sätta sina chanser. När fortsättningsserien startar om efter nyår måste någon i laget kliva fram och sätta chanserna om öaget skall klara att ha minst två lag efter sig.
- Som vanligt när vi vinner är det kollektivet som måste hyllas. Andra lag kanske har en toppfemma som gör det mesta men när vi vinner gör vi det på jämnheten och på en stark laginsats, säger Peter Strand.
Mikael Gråbo i målet har spelat bra på sistone och gjorde återigen en bra match och räddade sitt lag flera gånger. God hjälp hade han också av målställningen. Ett plus också till Henrik Lantz, Victor Enmalm, Joakim Gustafsson och Emil Norberg.
Järfälla hade sina bästa spelare i kedjan Stefan Engström, Toni Alasaarela och Daniel Sahlamn. Bra back var Saile Stelin.
- Nu skall vi göra vårt bästa att avsluta serien med två segrar och det skall inte vara omöjligt att slå både Enköping borta och Borlänge hemma, avslutar Peter Strand.
JAN-OVE JOHANSSONHedemora-Järfälla 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Andra perioden: 26.46 1-0 Henrik Lantz (Fredrik Hagman, Viktor Suvanto).
Tredje perioden: 44.54 1-1 Stefan Granström (Daniel Shalman, Toni Alasaarela), 50.13 2-1 Petter Mattson (Victor Enmalm, Fredrik Larsson).
Skott: 37-43.
Utvisningar, Hedemora: 3x2. Järfälla: 4x2.
Domare: Fredrik Söderström.
Publik: 120.

Mer läsning

Annons