Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han, Viksten och Healey sänkte Borås

Annons

Mora är tillbaka i vinnarcirkeln.
Tacka firma Daniel Viksten, Colby Genoway och Eric Healey för det.
De var inne på Moras samtliga sju mål i 7-4-segern mot Borås.
- Colby Genoway är en frälsare, säger tremålsskytten och kedjekamraten Daniel Viksten med ett skratt.

Efter tre raka matcher utan seger, blev det äntligen en ny trepoängare för Mora.
Och vilken succé den nykomponerade kedjan med Daniel Viksten, Colby Genoway och Eric Healey blev. Det senaste nytillskottet Colby Genoway fick en drömstart med fem poäng (ett mål och fyra assist).
- Han kommer att bli väldigt betydelsefull för oss. Han är oerhört smart, och bidrar med mycket energi som transatlanter är kända för. Men han gjorde även ett mycket gott jobb i defensiven. Hela den kedjan fungerade riktigt bra, berömmer assisterande tränaren Göran Tärnlund.

Matchstraff

Masarnas målskytte inleddes redan efter en halvminut, då Daniel Viksten dribblade sig genom Borås försvar. Men Borås kvitterade, och det var något de skulle göra vid fyra tillfällen fram till den andra vilan.
- De checkade hårt på oss, och vi spelade lite småslarvigt i egen zon. Dessutom åkte vi för lite skridskor, och på det sättet drog vi på oss utvisningar som Borås var duktiga på att utnyttja, säger Tärnlund.
Och dessutom fick Mora gå runt på bara fem backar sedan Juha Alén lyckats med konststycket att dra på sig två tvåminutersutvisningar, en tia samt ett matchstraff under den första perioden.
Efter 4-4 inför sista perioden, petade Mora i en ny växel, och kunde springa ifrån till en säker seger.
- När vi gjorde 5-4 ganska tidigt i tredje spelade vi mycket smartare. Vi höll pucken djupt, och dessutom tvingades Borås kliva fram i jakten på en kvittering, och det kunde vi utnyttja. Det var väldigt viktigt att vi kom tillbaka i en vinnande trend. Det behövde vi inför fortsättningen, säger Tärnlund.
En av männen bakom segern var 19-årige junioren Daniel Viksten som satte hela tre mål.
- Det var väldigt enkelt att spela tillsammans med Colby. Jag har aldrig gjort tre mål i en A-lagsmatch tidigare, så det var väldigt roligt.

Men går det att hitta varandra så bra efter bara två träningar tillsammans?
- Tydligen. Så bra spelare som Colby är väldigt duktiga på att anpassa sig, och det var väldigt enkelt att spela med honom och Eric Healey. Vid mina två sista mål var det i princip bara att slå in pucken i öppen bur. Det betyder massor för oss att få in honom i truppen. Han kommer att tillföra väldigt mycket, säger Viksten som inlett säsongen starkt med sitt uppoffrande spel och han är tvåa i lagets interna poängliga med sina åtta poäng (fem mål och tre assist).
För Mora väntar nu närmast hemmamöte med Västerås i morgon.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons