Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går gjorde han första träningen med Mora

/
  • ETT LYFT FÖR MORA. Moras nye kanadensare Colby Genoway gjorde i går sin första träning med laget. Han hade genast synpunkter på hur han vill spela i powerplay.FOTO: JOHNNY FREDBORG

Annons

I går dök Colby Genoway upp för första gången på Moras träning.
En kanadensare som vässat formen i elva matcher med finska Ilves.
- Jag hoppas han kan tillföra energi i laget, något som transatlanter är kända för, säger Moras assisterande tränare, Göran Tärnlund.

Genoway har gjort 14 poäng (7+7) i Tammerfors-laget på de inledande elva omgångarna och killen utstrålar helt klart självförtroende. Redan på första träningen hade han synpunkter på hur han vill ha samarbetet med sina kommande kedjekamrater Eric Healey och Daniel Viksten.
- Det är nytt lag och nya killar, så vi diskuterade bara lite powerplay-spel. Det är mycket att sätta sig in i så här i början, men jag har fått ett fint intryck av föreningen och stan, säger Genoway.
Colby Genoway kom tillsammans med flickvännen från Finland på söndagskvällen. Han har ännu inte sett så mycket, men säger att han är glad att vara i Mora.
- Det är en fin lägenhet vi fått och trakten verkar ju underbar för mig som är intresserad av jakt och fiske. Det måste jag prova framöver när det blir lite ledigt från hockeyn.
- Det är mycket fin natur här. I Manitoba i Kanada där jag är uppväxt är det mest prärie, det är mycket mer kuperat här.

Skytteligatopp

Mora har noggrant kartlagt Genoway genom att rådfråga svenskar han spelat med. I finska Ilves har han haft två yngre juniorlandslagsmän som kedjekompisar och det har fungerat mycket bra. Så bra att hans 14 poäng är bland toppnoteringarna i skytteligan.
- Det har gått väldigt bra i Finland och jag hoppas verkligen att det fortsätter så även här. Men det verkar vara duktiga spelare även i Mora, så det ska nog gå bra.
Genoway kan spela på alla positioner som forward, men det är som center de kommer att använda honom. Det var så han spelade i Ilves också.
- Det här är jättebra för oss, vi får hit en fulltränad spelare som kommer in i truppen efter en lyckad start i Finland, säger Göran Tärnlund, som var mycket nöjd med vad han fick se redan på första träningen.
HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se


FAKTA
Namn: Colby Genoway.
Ålder: Fyller 25 i december.
Född: Morden, Manitoba, Kanada.
Familj: Flickvän.
Längd: 185 cm.
Vikt: 91 kg.
Position: Forward på alla positioner.
Klubbar: 2004-2006 Hartford Wolf Pack, 2006-2007 Portland Pirates, 2007-2008 Manitoba Moose, 2008 Ilves Tammerfors och Mora.

Mer läsning

Annons