Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll ställs laget mot Luleå i jakt om att undvika kvalserien

Annons

Matchboll nummer två.
I kväll har Mora nästa möjlighet att ta säkra nytt elitseriekontrakt då Luleå kommer på besök.
- Tålamod och disciplin samt att vi åker mycket skridskor är nycklarna i matchen, säger Mora-tränaren Kari Eloranta.

Det är tätt mellan matcherna för Mora i elitserieavslutningen.
I tisdags åkte laget på en stjärnsmäll mot Brynäs, 7-2 slutade matchen efter att Moras spel fullständigt rasat samman under matchens andra halva.
- Vi var inte alls så aktiva. Vi måste vara bättre på att sätta press på deras försvar än vi var. Det vi har gjort bra i de matcher som vi vunnit på slutet är att vi har lagt ner pucken djupt i motståndarnas zon och åkt mycket skridskor. Och det måste vi göra även i matchen mot Luleå. Det är ju Moras sätt att spela, säger Moratränaren Kari Eloranta.

Vad har ni sagt i laget efter matchen mot Brynäs?
- Inte så mycket. Det var lite direkt efter matchen, och så har vi pratat på träningen. Det var mest disciplin som vi tog upp. Vi kan inte lägga ner energi på allt som händer ute på isen. Sedan var det att vi förlorade puckar i mittzon, och det kommer att bli extra viktigt mot Luleå. Senaste gången de var här väntade de på våra misstag och ställde om, och utnyttjade det. Det är mycket som talar för att vi kommer att ha mycket puck nu igen, och då måste vi vara noggranna, säger Eloranta.

Matchstraff

I slutet av mötet med Brynäs drog kanadensaren Eric Beaudoin på sig ett matchstraff efter att ha gett sig på Brynäs-backen Niclas Andersén efter avblåsning.
Beaudoin är avstängd i dagens match.
- Vi ska få mer information i ärendet på fredag. Jag har pratat med Eric och han ångrar sig. Han är inte den typen av spelare. Det är sånt som inte får hända, men det är ett tecken på att man är besviken att det inte gått som man har önskat. Och vi är under press, det har vi varit under lång tid nu.

Vad är nycklarna i kvällens match?
- Tålamod, disciplin plus att vi åker mycket skridskor.

Kan det vara en fördel att ni fick stryk med hela 7-2 i stället för att det blev en uddamålsförlust?
- Många gånger kan det vara enklare att acceptera en klar förlust. Då kommer man bättre förberedd till nästa match. Det är åtminstone vad vi hoppas på, säger Eloranta.

I Beaudoins ställe (bredvid Anders Bastiansen och Toni Dahlman) går Håkan Bogg in. Och tillbaka in i laget kommer Martin Jansson, som bildar kedja med Anders Nilsson och Mikael Simons.
Men det finns lite småförkylningar som stör i Mora-lägret, men i skrivande stund är alla tillgängliga för spel.
Noterbart är att Luleå vunnit båda de matcher som spelats i Mora i vinter. 5-2 och 2-0 har det blivit i bortafavör.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons