Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inledde svagt - vann seriefinalen mot Växjö

Annons

Inledningen var svag.
Men Leksand avslutade starkt i toppmötet med Växjö och vann med 5-2.
- Jag är nöjd med sättet vi genomför matchen på, säger tränaren Tomas Kempe.

Leksand har under den första delen av allsvenskan haft det jobbigt i mötet med övriga topplag. Och det började inget vidare i bortamötet med Växjö i går kväll heller. Smålänningarna var klart bäst i den första perioden.
Och att det var mållöst efter 20 minuter får masarna tacka keepern Eddie Läck för. Han gjorde flera vassa parader, efter att gästerna vid ett antal tillfällen agerat passivt i egen del av banan.
- Men det är i powerplay som dom får sina chanser. Växjö är ett bra lag i den spelformen. Dom är i bra form, har sex raka segrar, och dom spelar med ett stort självförtroende, säger Leksands tränare Tomas Kempe.
Tidigt i mittakten kom Växjös 1-0 som en något skymd Läck borde räddat.
Målet tände dock Leksand, som spelade klart mer fysiskt under de två sista perioderna, och det var Marcus Jonasén som hade stor del i att matchen bytte karaktär. Kanadensaren Kevin Doell gjorde två bra aktioner som gav två mål. Först Eric Johanssons och sedan Jonasén som stoppsladdade in 2-1-pucken på Doells passning.
- Från fem minuter in på andra perioden spelar vi bra. Vi äter oss in i matchen, och därifrån har vi bra koll på händelserna. Och vi visste att tiden talade för oss. Det gäller att spela smart och med tålamod.

Bättre laget

Och just på det sättet inledde också Leksand slutperioden. Växjö skapade i princip inte en målchans fram till dess att Elias Granath slog en ”monsterindian” i egen zon rakt i famnen på en hemmaanfallare, och i en tilltrasslad situation kunde Växjö trycka in pucken. Det målet gav Växjö energi, och de gick för ett segermål.
Men de klev kanske på för mycket, och Morten Greens frispelning till Jesper Ollas som svarade för en mäktig avslutning gav 3-2.
- Det är ju det målet som avgör matchen. Trots att vi fick det jobbiga 2-2-målet mot oss håller vi oss coola.
I slutminuterna skickade Pelle Prestberg in två mål i numerärt överläge. Och totalt sett var Leksand, trots den svaga inledningen, det bättre laget.
- Det är klart att jag är väldigt nöjd med seger, och sättet vi genomför matchen på. Vi behåller metodiken, och blir bättre ju längre matchen lider, säger Kempe.
I Leksand tvingades backen David Bornhammar lämna isen i slutperioden efter att ha fått ett slag på ena handen. Det tog på toppen av ett finger. Det är ännu oklart hur allvarligt slaget tog.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons