Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag ser verkligen fram mot säsongen”

/
  • SER FRAMÅT. Eddie Läck ser fram emot vinterns prövningar med Leksand.Foto: JOHNNY FREDBORG

Annons

Han imponerade stort förra hösten.
Men när Ed Belfour kom till Leksand fick Eddie Läck mest vakta båsdörren. Nu är 20-åringen laddad för revansch.
- Jag ser verkligen fram mot säsongen som kommer, säger Läck.

Det blev en märklig fjolårssäsong för den 193 centimeter långe Eddie Läck.
- Jag spelade riktigt bra innan Ed Belfour kom, men därefter blev det svårt. Jag fick bara spela strömatcher, och då hade jag svårt att komma in i det.
Eddie Läck gör nu sin andra säsong i Leksands A-lag, och han känner sig tryggare i sin roll nu jämfört med för ett år sedan.
- Jag vet vad som krävs. Förra året kändes det som att jag hade mycket att bevisa, och jag ville verkligen spela bra innan Örnen kom. När han var här förstod jag att han skulle spela. Men om jag ska sammanfatta min fjolårssäsong så får jag säga klart godkänt.

Lärde du dej nåt av Belfour?
- Ja massor. På isen är det speciellt spelet med klubban som han lärde mej. Men den delen i mitt spel är fortfarande under uppbyggnad. Sedan var det många grejer vid sidan av isen som jag använder mej av, säger Läck som fortfarande har viss kontakt med målvaktslegendaren som var i Dalarna förra året. Det är något mejl då och då, men de har inte handlat så mycket om hockey, utan om saker utanför isen.
Eddie Läck, med Norrtälje som moderklubb, kommer att vara en nyckelspelare i Leksands jakt mot elitserien. Och han ser fram mot det som väntar.
- Nu går man ju bara och väntar på att serien ska dra igång. Vi har förberett oss länge nu. Och det känns speciellt i år med tanke på att detta är första gången som jag på allvar är med och konkurrerar om att vara förstemålvakt, säger Läck som har Manne Fredriksson som konkurrent om målvaktsposten.
- Det fungerar jättebra. Det är en bra målvakt och en jädrigt schysst kille. Men jag tränar för att spela varje match, sedan är det upp till tränarna att plocka ut den de tror mest på för dagen.

Känner du dej som en bättre målvakt nu än för ett år sedan?
- Jag och målvaktstränaren Christer Hjalmarsson har jobbat på några nya grejer. Den stora skillnaden är att jag känner mej starkare nu, och det tror jag att jag kommer att ha stor nytta av, säger Läck som hade över 92 i räddningsprocent i sina matcher förra säsongen, och han spikade igen helt i fyra matcher.
Årets Leksandstrupp har klart färre utländska inslag än tidigare. Kanadensarna Richard Jackman och Kevin Doell kommer om en månad, och fram till dess snackar hela truppen svenska (även om det är två danskar och en fransman i laget).
- Det är klart att det underlättar. Och det är stomme i laget som är kvar sedan förra året och det har gjort att det varit enkelt för de nya killarna att hitta sina roller. De har smält in bra i gruppen, vi har väldigt roligt tillsammans.

Vad har ni satt upp för målsättning?
- När man spelar för Leksand finns det väl bara ett mål, elitserien. Men steg ett är förstås att vi ska ta oss till kvalserien, väl där vet vi att det kommer att bli tufft. Men vi kommer att vara förberedda!
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons