Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag vill spela mer än förra säsongen”

Annons

Han har två totalsegrar i O-ringen.
Men nu är det full fokus på målvaktandet för Moras keeper Lars Johansson. Och nu tar han upp kampen med slovenen Robert Kristan
– Jag vill spela mer än förra säsongen, säger Avesta-killen.

Lars Johansson har rötterna i Avesta. Men den nu 21-årige burväktaren har nu gjort ett antal säsonger i Moradressen.
Årets säsong är den andra i A-laget. Förra året fick han mest vakta båsdörren, medan Juha Pitkämäki, som säsongen tidigare var elitseriens bäste burväktare, tog plats i kassen.
– Det är klart att jag kollade på hur han gjorde och försökte ta några knep från honom. Och det är en sjysst kille som pushade på mej även om det gick sämre för honom än det gjorde säsongen innan, säger Johansson som till den här säsongen har fått slovenen Robert Kristan att fajtas med om platsen mellan stolparna. Kristan som gjort en säsong i Brynäs kom sent in i gänget.
Så här långt är det öppet om vem som ska stå.
– Lasse har gjort det riktigt bra i de matcher han har stått under försäsongen. Robert har fått lite tuffa matcher. Den som är bäst för dagen kommer att få spela. Det där med att alternera och låta dom spela varannan match tror jag inte ett dugg på, säger Moras tränare Harald Lückner.
Tio matcher i elitserien, och nio i juniorlaget blev det för Lars Johansson förra säsongen. Och i de matcher han fick chansen gjorde han det bra.
– Det mål jag satt upp är att jag vill spela mer än jag gjorde förra säsongen. Och enligt vad jag hört ska jag och Kristan konkurrera på lika villkor.
Målvaktsparet är alltså till hälften nytt, men det är bara små förändringar jämfört med vad som skett i den övriga delen av laguppställningen. Stora delar av det gäng som lirade elithockey för ett halvår sedan har sökt sig till andra klubbar.

Gör det att det kommer att ta längre tid att spela ihop laget?
– Jo, det kan nog stämma. Det blir mer kommunikation med backarna nu, men å andra sidan är det enklare den här säsongen när vi har många fler svenskar i laget än vi hade i fjol. Det gör om inte annat min roll något enklare, och det känns som att det kommer att bli bra.
21-årige Johansson har vid sidan av sin karriär som hockeymålvakt sjyssta orienteringsmeriter att ståta med. Han har två segrar i O-ringens ungdomsklasser (brorsan heter Martin och har två VM-medaljer i sprint).
– Jag hade tänkt springa O-ringen i somras när tävlingen gick i Sälen. Men det var samtidigt som vi återsamlades och drog igång träningen igen. Och jag har sprungit väldigt lite orientering på slutet, och jag har heller inte hunnit med att åka så mycket längdåkning som jag skulle vilja. Det blir väl två-tre gånger per vinter..
Men han har hittat en ny sport att ägna sig åt; golf.
Och när DD-sporten snackar med honom är han just hemkommen från en runda.
– Det blev sänkning, men jag började spela för en dryg vecka sedan och sänker man sig inte då ska man ägna sig åt något annat, säger Lars Johansson med ett skratt.
MÅRTEN LÅNG


Lars Johansson
Ålder: 21.
Moderklubb: Avesta.
Andra klubbar: –.
Lyssnar på: Hårdrock, mest Metallica.
Läser: Deckare. Stieg Larssons Millennium-trilogi var riktigt bra.

Mer läsning

Annons