Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nielsen och Torbjörn Johansson till alltrean

Annons

Ore förstärker truppen rejält.
Nu är det klart att Jens Nielsen och Torbjörn Johansson ska spela i alltrean-gänget.
– Jag känner mej i bra form, säger Nielsen som i dag kommer hem från proffsäventyret i Slovenien.

Det är snabba ryck i hockeyns värld.
För Jens Nielsen blir Ore den tredje klubbadressen på mindre än en månad. Han inledde januari i Borlänge, blev värvad till slovenska Olimpija Ljubljana där han hann med åtta matcher.
– Jag visste förutsättningarna redan när jag åkte ner. Tanken var att jag till att börja med skulle spela januari ut. Om vi skulle ta oss till slutspel skulle vi ta en ny diskussion, men vi gick inte vidare. Men trots det är jag nöjd, det har varit en rolig tid, säger Nielsen från Ljubljana.
I dag åker han hem till Dalarna igen.

Hur bra är hockeyn i österrikiska ligan (där Ljubljana spelar)?
– Den håller bra klass, och det visste jag redan tidigare. Och intresset är stort. Vi spelade slovenskt derby i torsdags mot Jescenice (Jescenice vann med 5–3), och stämningen var riktigt hög, säger Nielsen som noterat ett mål och tre assist på sina åtta matcher.
I går blev det klart att Nielsen och Torbjörn Johansson kommer att förstärka Ore, som är obesegrat i alltrean efter tre omgångar.
– Det ska bli väldigt roligt. Ore satsar på att gå upp, och jag känner mej i bra form, säger Nielsen.
Backen Torbjörn Johansson har gjort 265 elitseriematcher för Leksand, och han har dessutom spelat som proffs i Tyskland, Ryssland, Österrike, Italien och Norge. Men förra säsongen (då han representerade norska Sparta) genomförde 35-årige Johansson en höftoperation.
– ”Tobbe” har haft en ganska lång väg tillbaka efter sin operation. Det blir lagom för honom att starta upp på den här nivån, säger Nielsen.
Ores nästa match spelas på tisdag då laget möter Skutskär på bortais.

MÅRTEN LÅNG

023-475 52
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons