Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempe: ”Vi hamnade mer rätt i våra positioner”

Annons

Trots bra motstånd i den sista perioden hade Leksand inga problem med att hämta hem tre poäng från lördagsmatchen i Oskarshamn.
- Vi spelade koncentrerat, konstaterade tränare Kempe efter 6-2-segern.

Leksand började starkast och såg tidigt till att testa Christian Engstrand i Oskarshamns kasse. Men den bästa chansen kom efter sju minuters spel då Leksand i spel fyra mot fem kunde inleda målskyttet. Marcus Jonasén kontrade och spelade fram Morten Green som direktsköt in ettan.
- Självklart bra att få till ett mål i numerärt underläge. Men vi ska vara glada att vi fick med oss det, för jag tycker att vi var lita småslarviga i den första perioden, fortsatte Kempe, som dock fick se sitt lag näta en gång till innan paus. Detta tack vare Jens Bergenströms snabba dragningar och skott direkt efter tekning.

Franskt PP

Men Oskarshamn var inte ofarliga och innan perioden var slut hade de sett till att spräcka Eddie Läcks nolla.
- Skönt för grabbarna att få hål på Läck, sade Oskarshamns tränare Charles Franzén.
I period nummer två var det dock fortsatt övertag för bortalaget.
- Om man jämför med första matchen mot Troja så tycker jag att vi hamnade mer rätt i våra positioner nu och vi spelade stundtals mycket bra. Speciellt i andra perioden, menade Kempe.
Perioden vanns med 3-0 efter mål av Jesper Ollas och Pierre-Edvoard Bellemare. Bellemare stod för två av målen (båda i powerplay) och var en av de bättre leksingarna för dagen.

Matchstraff

I den sista perioden vaknade hemmalaget till liv och visade att de inte hade gett upp, trots ställningen 1-5.
- Visst att ligga under med 1-5 mot Leksand är kanske inte det skönaste, men man vet aldrig. Puckarna kan alltid studsa in, fortsatte Franzén.
Men i stället för puckar var det mest utvisningar som studsade in i den tredje perioden. Fem 2-minuters, två 2+2 och en 5 minuter + matchstraff, närmare bestämt. Matchstraffet fick Eric Johansson efter en slashing mot en Oskarshamnare och ett stort missnöje mot domaren.
- Det blev lite heta känslor i slutet och Oskarshamn tände till rejält tycker jag. De visade att de ville kriga, men det var aldrig någon fara med segern, avslutade Kempe.

Borås nästa

Leksand har nu inlett allsvenskan med två raka segrar (10-2 mot Troja Ljungby och 62 mot Oskarshamn). Närmast väntar Borås i Ejendals Arena på onsdag.

Mer läsning

Annons