Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvittering mot Brynäs i slutsekunderna

Annons

Att vinna hemmamatcherna är oerhört viktigt i kvalserien och Mora gjorde det mesta rätt mot Brynäs, men utan att vinna.
Laget gjorde allt rätt - utom det viktigaste, att göra mål på chanserna.
Därför kunde Brynäs ”gneta” åt sig en poäng efter 2-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0).

Det var endast under matchens första tio minuter som Brynäs hängde med i svängarna, därefter var det Mora för hela slanten.
Skottstatistiken 50-15 säger det mesta om matchbilden, men samtidigt avslöjar den Moras totala oförmåga att omsätta chanserna i mål.
Den gamla hemvävda kedjan med Anders Nilsson, Mikael Simons och Martin Jansson fick chansen igen sedan Yared Hagos slagit upp sin skada redan i första bytet.
Och Martin hade glädjen att sätta första målet i sin första match i kvalserien.
Men sedan var det slut på det roliga, inte ens när Daniel Widing drog på sig ett matchstraff och Mora fick spela med en man mer i sju minuter lyckades laget hitta rätt.
I stället kunde Pavel Brendl kontra in kvitteringen just som Brynäs blivit fulltaligt. Oerhört snöpligt för hemmapubliken.
Och än snopnare för hemmalaget blev det när Andreas Dackell alltför enkelt kunde kontra in 1-2 på Brynäs i stort sett enda anfall i andra perioden.
- Misstag vid båda baklängesmålen kostade poäng den här gången, konstaterar Moras tränare Kari Eloranta.

Lång press

Slutperioden blev en fortsatt lång press från hemmalaget, men det dröjde till matchens sista självande sekunder innan den mycket rättvisa kvitteringen kom.
För ovanlighetens skull lyckades tricket att plocka ut målvakten för en extra utespelare. Eric Beaudoin förde in pucken i Brynäs zon och passade till Tony Dahlman som kunde stänka in 2-2 bakom den annars helt omöjlige Jacob Markström i Brynäs kasse.
Då återstod SJU sekunder och taket höll på att lyfta i FM Mattsson Arena.
- Enormt surt att tappa poäng när vi krigat oss igenom hela perioden, menar Leif Boork i Brynäs.
Även förlängningen gick till Mora men trots ett intensivt tryck uteblev segermålet även här.
- Killarna gjorde en mycket bra match, men vi har ju haft problem hela säsongen med att göra mål och vårt power-play var svagt som vanligt.
- Trots allt får vi vara nöjd med en poäng, målet kom ju så sent, säger Eloranta.

”Väggen” Markström

Utöver den ”hemvävda” trion gjorde som vanligt Anders Bastiansen ett stort jobb och Patrick Cedergren kom in i de två sista perioderna och svarade för ett moget backspel.
Men matchens gigant fanns i motståndarlaget, målvakten Jacob Markström var som en vägg. Och det som snackats så mycket om Brynäs målvaktsproblem, men det var innan Jacob kom in i laget.
- Vi jobbade bra runt egen kasse, de fick inte så många klara lägen, vi hade folk på plats, säger Leif Boork.
Poängförlusten kan bli dyrbar för Mora och dyrbara kan även skadorna bli, både Yared Hagos och Tero Määttä tvingades utgå, båda kan vara borta resten av säsongen. Lägg därtill att Adam Andersson och Marco Tuokko är skadade ser det dystert ut inför derbyt i Leksand på lördag.

BO FAGERLUND

Mer läsning

Annons