Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkapten Artursson om Moras negativa trend

Annons

- Vi har gått ner oss spelmässigt på slutet. Nu måste alla ta tag i det här.
Det säger Moras lagkapten Greger Artursson inför kvällens möte med Leksand.

Mora är inne i en negativ trend för närvarande. Det har bara blivit en seger på de fem senaste matcherna.
- Det är tur för oss att serien är så jämn. Nu har vi ju fortfarande bra kontakt med lagen som ligger före oss i tabellen, säger Moras lagkapten Greger Artursson.

Hur ska ni göra för att komma tillbaka på ett vinnande spår igen?
- Det är inga hemligheter, det är bara att gå ut och köra. Vi har inte spelat bra på slutet helt enkelt. Vi har gått ner oss, och bjudit motståndarna på enkla mål. Att vi förlorat har i flera matcher berott på att vi gjort det dåligt, inte så att motståndarna blåst förbi oss, säger Artursson.

Blir din roll i laget viktigare nu när det går tungt?
- Så är det väl. Men vi är många spelare som varit med länge. Och för att vända detta måste vi bli bättre som lag. Alla måste gå in och ta tag i det här. Vi har haft några möten och snackat igenom vad som måste bli bättre. Vi måste vara aktiva, och fokuserade. Men just i mötet med Leksand kommer det inte vara några problem alls.

Hur ser du som värmlänning på derbyt mot Leksand?
- Det är klart att det är speciella matcher, men det är mer speciellt för dom som är uppvuxna i Dalarna. Det är klart att rivaliteten blir större om man spelat mot varandra redan från pojklagsserien. I Färjestad var det möte med Hammarö och Bofors som pojkspelare, men i seriesammanhang på A-lagsnivå har vi inte mötts, så det blir inte riktigt detsamma.
Derbyt mot Leksand blir Moras första utan Eric Healey i truppen.
- Vi spelare fick beskedet i tisdags morse.

Har han inte fungerat i gruppen?
- Jo, det har inte varit några problem. Det är vad jag förstår en ekonomisk fråga. Det är ett utsatt jobb att vara hockeyspelare, det kan vara snabba kast. Det där är beslut som tas över våra huvuden. Vi gör vad vi blir tillsagda, och vi har nog med att tänka på det rent hockeymässiga, säger kapten Artursson som för egen del varit Moras genomgående bäste spelare under hösten.
- De sista sju matcherna är jag inte nöjd med för egen del. Men i övrigt har det fungerat bra. Men jag visste när jag flyttade hem från Österrike att jag fortfarande är bra tränad och håller en bra nivå. När jag känner att jag inte hänger med längre kommer jag inte att spela längre, säger Artursson som noterat tre mål och elva assist så här långt.
Men mest imponerande är att han gör så få misstag.
- Men det där har en hel del att göra med rutin. När man kommer i min ålder sätter man sig inte i de där svåra situationerna, säger 36-årige Artursson.

MÅRTEN LÅNG
023-475 52
marten.lang
@daladem.se

Mer läsning

Annons