Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand avgjorde mot Bofors i förlängning • Vann 4-3

Annons

Det såg ut att bli noll poäng.
Det blev två.
- Starkt att vända matchen, men vi varvar våra insatser i matchen alldeles för mycket, säger Leksands tränare Tomas Kempe efter suddensegern med 4-3 mot Bofors.

Leksand har det fortsatt en aning jobbigt i bortamatcherna. I går blev det visserligen seger i Nobelhallen, men det först efter förlängning.
- Vi måste prestera lite mer på bortaplan än vad vi gör för tillfället. Motståndarna är extra taggade, det årets match när vi kommer på besök. Och det ställer extra krav på oss, säger Leksands tränare Tomas Kempe som fick se Bofors ta ledningen halvvägs in på första perioden.
- Dom fick ett billigt mål. Vi har svårt i närkampsspelet i matchen, samtidigt gjorde Bofors det riktigt bra. Vi varvar alldeles för mycket, blandar bra och dåliga insatser, säger Kempe.

Sterssar inte

Masarna kunde dock kvittera i numerärt överläge, genom Pelle Prestberg.
Mittakten fick en liknande utveckling. Bofors tog ledningen och Leksand kvitterade i powerplay, detta genom Pierre-Edouard Bellemare.
Och även i slutrundan kunde gänget från Karlskoga ta ledningen, och det såg länge ut att räcka till seger.
- Vi tog ut målvakten (Eddie Läck) och det som är glädjande är att vi håller oss kalla. Vi stressar inte, utan är väldigt noggranna. Och det gör att vi lyckas kvittera, säger Kempe om Prestbergs 3-3-puck med halvminuten kvar.
I förlängningen tar Leksand över totalt, delvis på grund av ett numerärt överläge. Men där var spelet lite för långsamt. Med sju sekunder kom dock segermålet, och det sedan Kevin Doell blivit helt friställd.
- Det känns skönt att vi fick med oss två poäng trots att det inte var någon toppinsats. Vår jämnaste spelare genom matchen var Oliver Ekman-Larsson, dessutom är så klart Pelle Prestberg klart godkänd med sina två mål och ett assist. Han var ibland lite osynlig i spelet på plan, men han kliver fram och sätter dit två mål, säger Kempe.
I morgon fortsätter Leksands intensiva vecka med hemmamöte med AIK (innan Nybro avslutar Leksands fyramatchersvecka på söndag).
- Det är bra för oss med så här tätt mellan matcherna. Det behöver vi, att få ladda på rejält. Och att möta AIK i en fullsatt arena blir lite extra, säger Kempe som har goda förhoppningar om att Ric Jackman då är åter i spel.
Däremot får Janne Huokko vänta fram till mellandagarna innan han är klar för spel igen efter sin axelskada.
MÅRTEN LÅNG
023-475 52
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons