Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand besegrade Nybro med 7-4 - ”Nöta powerplay”

Annons

Leksand besegrade Nybro med 7-4 i serieepilogen.
Därmed är säsongens första del avklarad, om två veckor börjar del två; allvaret. Kvalserien.
- Vi är jättenöjda med helheten hur vi genomfört de 45 matcherna i grundserien, nu har vi tio jätteviktiga matcher kvar, säger Leksands assisterande tränare Tomas Jonsson.

Leksand har varit klara seriesegrare under en längre tid. Och att det är svårt att få ut maximalt märktes inte minst i gårdagens möte med Nybro.
Visserligen seger med klara 7-4, men spelmässigt var det ingen höjdare:
- Det var lite Vilda västern. Och det är väl så det kan bli när man känner sig lite bättre än motståndarna. Framför allt var andra perioden inte bra alls. Då släppte Ed (Belfour) några returer och vi hade inget markeringsspel. Men i sista perioden blev det bättre, säger assisterande tränare Tomas Jonsson.
Nu har Leksandsspelarna ledigt ett par dagar innan det är dags för återsamling igen på söndag.
Då börjar den sista finslipningen inför kvalserien som drar igång 19 mars.
- Vi kör dubbla pass i tre dagar. Sedan hoppas vi kunna spela en match mot ett elitserielag i slutet av nästa vecka.

Kommer det att bli tufft att få upp farten igen efter att ha spelat många matcher som inte gällt något?
- Vi har pratat mycket om hur vi ska agera. Och hockey är ju en kampsport. Det man märker när man inte har pressen på sig är det svårt att offra det där sista i närkampsspelet. Det är lätt att det tummas lite på det där.

Hur bra koll har ni på elitserielagen som kan hamna i kvalserien?
- Det är ju tre lag som kan hamna där (Mora, Brynäs och Luleå) och vi har sett alla lag live. Vi var senast i Gävle i tisdags, och det känns som att vi har bra koll på motståndet.

Vad är det ni kommer att fokusera på i träningen fram till kvalserien?
- Helheten i vårt spel. Men så kommer vi så klart att lägga ner mycket tid på att nöta powerplay. Den senaste tiden har vi medvetet gått runt på mycket folk i numerärt överläge, allt för att inte visa upp oss allt för mycket, säger Jonsson.
I går blev det klart att Leksands Jens Bergenström, som gjorde två mål i gårdagens match, vann allsvenskans poängliga på sina 58 poäng (29 mål och 29 assist), har var två poäng före Malmös Fredrik Eriksson och Leksands Mikael Karlberg.
- Väldigt kul för Jens. Han har jobbat och slitit hårt för det. Nu får han njuta av det ett par dagar, sedan är det full fokus på laget, säger Tomas Jonsson.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons