Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand förlorade i Sundvall

Annons

- Under all värdighet.
Leksands tränare Tomas Kempe var otroligt besviken efter gårdagens 0-1-förlust borta mot Sunds-vall.

10 oktober: Sunds-vall-Leksand 1-10.
3 december: Sunds-vall-Leksand 1-0.
Det svänger snabbt i hockeyns värld.
- Men jag vill inte tro att vi trodde att det skulle gå enkelt på grund av att vi vann så stort förra gången vi var här, säger Leksands tränare Tomas Kempe som fick se en otroligt blek insats av sitt manskap.
Leksand inledde visserligen matchen bäst, men efter en okej inledning blev Leksands spel allt sämre.
Laget drällde med puckar i mittzon, när pucken väl var i Sundsvalls zon fick masarna inte fast den för att skapa tryck, och antalet vassa målchanser för gästerna var mycket lätt räknade. Det kändes som att det var alldeles för få Leksandsspelare som gick in för fullt i situationerna.
- Och dessutom tar vi en jävla massa utvisningar, över hela planen. Det får bara inte hända. Jag tycker inte att det var något fel på tändningen inför matchen. Vi försökte att plocka om i laget, ändra i kedjorna. Men vi fick inte fart på gänget, säger Kempe.

Toppmatch av Läck

Det var Leksandskeepern Eddie Läck som såg till att Leksand hade möjligheter att få med sig poäng med sista perioden kvar att spela. Läck gjorde en ny toppmatch, och såg till att det var mållöst efter två akter.
Men med sju minuter kvar att spela tvingas även han kapitulera sedan Petter Rydéns backskott i spel i numerärt överläge styrt på en Leksandback och in i mål.
- Men jag tycker att spelet i boxplay trots allt var det enda som man kan ta med sig som positivt härifrån. Där gör vi jobbet, start och stopp. Men i övrigt är det bara att glömma den här skiten och gå vidare. Det här var under all värdighet. Det måste till en helt annan tändning om man ska vinna i ishockey.
I slutminuterna fick Leksand möjlighet att spela i numerärt överläge, dock utan att skapa den där riktigt vassa kvitteringsmöjligheten.
- Där hade vi bra puckkontroll, men vi fick inte igenom skotten. Det var precis som att spelarna insåg att det var allvar, att det inte fanns speciellt mycket tid kvar.

Hur ska ni vända på detta till fredagens möte med Mariestad?
- Det är bara att åka hem och träna och ta revansch då. Den här insatsen var usel från hela laget, vi ledare inkluderat. Det är vår uppgift att tända laget, men det lyckades vi inte med, säger Kempe.
Noterbart är att i hemmalaget gjorde Niklas Bröms, som spelar center i förstakedjan en mycket bra match. Han var tillsammans med Eddie Läck isens klart vassaste leksingar.
Men samtliga utespelare i Leksandsdressen kan klart bättre än så här.


MÅRTEN LÅNG
023-475 52
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons