Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand i lång match mot Rögle på Åland

Annons

Rögle vann den “vanliga” matchen mot Leksand med 3-1.
Men masarna tog bonuspoängen i förlängningen.
- Prestationen är klart godkänd, säger Leksands tränare Tomas Kempe.

Det var en något annorlunda hockeymatch som spelades i PAF Cupen på Åland. Först spelades en vanlig hockeymatch över 3x20 minuter. Men därefter väntade förlängning oavsett resultat (förutsättningar, se matchfakta).
- Det var lite annorlunda, annars brukar man ju spela förlängning bara vid oavgjort. Men vi visste om förutsättningarna på förhand, och det är kul för publiken, säger tränaren Tomas Kempe.
Leksand kom till Åland redan i måndags, och har hunnit med fem träningspass sedan dess.
- Det känns som att vi ligger i fas med vad vi vill. Det funkar bra träningsmässigt, och vi har bra flås, säger Kempe.
Inledningen på gårdagens möte med elitserienykomlingen Rögle var jämn. Men det var skåningarna som ledde med 2-1 efter såväl första som andra perioden.
- I tredje tog vi över. Vi vann skotten med hela 19-4, och skapar oerhört många chanser utan att kunna sätta dit dom. Så jag är nöjd med prestationen, men produktionen måste bli bättre. Mot elitserielagen får man inte så många lägen. När bra lägen dyker upp måste vi sätta dit dom, säger Kempe.
I stället blev det Rögle som kunde sätta trean halvvägs in på slutakten.
Men i förlängningen förbättrade Leksand effektiviteten avsevärt. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning som Rögle visserligen knappade in på men bonuspoängen till Leksand.
- Vi bestämde oss för att det här skulle vi bara ta. Vi blev bättre på att driva på mål.
I Leksand gjorde Pelle Prestberg sin första match på tre veckor, och Richard Jackman sin första sedan kvalserien i våras.
- Båda svarade för klart godkända insatser, sedan lyser det förstås igenom i vissa lägen att de saknar matchträning. Men det vore ju märkligt annars, säger Kempe.
I morgon möter leksingarna finska Pelicans i Mästarcupen på Åland.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons