Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand slog Nyköping med hela 9-3 ”Det var full fart från början”

Annons

Med tre omgångar står det nu klart att Leksand är seriesegrare i Allsvenskan efter att man besegrat Nyköping med hela 9-3 (4-1, 1-1, 4-1)
Redan i den första perioden avgjorde Leksand efter att banans främste aktör Jens Bergenström lyckats med de mesta och låg bakom de tre första målen.
- Det var full fart från början idag och det kändes bra, säger Jens Bergenström som är tillbaka i full vigör efter sin höftskada tidigare i vinter.

Leksand gjorde en av sina bästa perioder i den första delen av matchen och förutom de fyra målen hade man ytterligare tolv skott på mål.
Den andra perioden blev den minst roande för de 4625 i publiken där Nyköping lyckades reducera i spel fyra mot fem i en kontring.
Leksand hade också fördel av ett fem mot tre spel i nästan en minut men kunde inte heller förvalta detta läge.
- Vi slarvade en del i den andra perioden men vi gör ändå vårt jobb, säger Leksands tränare Tomas Kempe.

Nyköping tröttnade

I slutet av perioden lyckades man dock göra ett mål i spel med en man mer på isen då Johan Enqvist styrde in ett skott från Jan Huokko.
Den tredje perioden blev den första lik med mycket spel i Nyköpings zon då gästerna tröttnade betänkligt i slutrundan.
Även en del Leksandsspelare tröttnade men man kunde dock hålla fokus och målen trillade in med jämna mellanrum i slutet.
- Vår juniormålvakt, som gör allsvensk debut ikväll, ska ändå ha beröm trots att det rinner iväg på slutet, säger tränaren i Nyköping Fredrik Söderström.
I hemmalaget visade nyförvärven Michal Grosek bättre fart och gjorde också ett mål. Även Ric Jackman fick göra ett mål och det var hans första i LIF tröjan.
Plus också till Tomi Pettinen och Juha Lind som jobbade kopiöst tillsammans med banans främste kämpe Jens Bergenström.

TOMMY STAF

Mer läsning

Annons